Twee vechtende bruine beren showen hun kracht in ‘best bear fight ever’

Redactie 4 Jul 2019 Entertainment

Een van de gevaarlijkste dieren voor de mens is de bruine beer. De beesten kunnen tot wel drie meter groot worden en meer dan 600 kilo wegen. Om nog maar niet te spreken van de enorme klauwen aan de voorpoten. Het zijn bovendien nogal territoriale dieren. Dat blijkt wel uit deze video in de bossen van Finland, waar twee bruine beren een robbertje uitvechten.

De video is gemaakt door natuurfotograaf en guide Tero Pylkkänen, die op dat moment bivakkeerde in de buurt van Kuhmo in het oosten van Finland, dicht bij de grens met Rusland. De video duurt nog geen drie minuten, maar in de Finse media liet Tero weten dat het een uur duurde voordat de tweede beer verscheen en het vervolgens nog twee uur wachten was voor de actie begon. Er is wat geduld voor nodig, maar dan krijg je ook wel waar voor je geld.

We zien de ene beer is een beetje bij een omgevallen boom aan het schooien, als een andere beer langzaam naar hem toeloopt. Ze beginnen eerst wat te schreeuwen naar elkaar, waarna het uitmondt in een van de betere gevechten die we onlangs hebben gezien. Smeer een paar broodjes en ga er eens goed voor zitten.

Reageer op artikel:
Twee vechtende bruine beren showen hun kracht in ‘best bear fight ever’
Sluiten