Bentley showt met EXP 100 G hun schitterende visie op de elektrische auto

Redactie 11 Jul 2019 Machines

Bentley blaast dit jaar alweer 100 kaarsjes uit en dat vieren de Britten niet met een slagroomtaart, maar door hun visie op de toekomst te delen. Enjoy the future met de Bentley EXP 100 GT. Een slagschip van elektrische coupé die we het liefst nog gister in productie zien gaan.

Hij doet een beetje denken aan de Mercedes-Maybach Concept 6, die we in 2017 hebben gezien. Net als die waanzinnige bolide is de Bentley EXP 100 GT lang (5,80 meter) en breed (liefst 2,40 meter) en schitterend.

Bentley

GT van 2035

Helaas hoeven we op korte termijn niet zoiets van Bentley te verwachten, want dit is ‘Bentley’s herinterpretatie van de Grand Tourer voor de wereld van 2035.’ Hij beschikt over twee stoelen, met de mogelijkheid voor nog twee uitklapbare stoelen achterin. Binnenin kun je verder rekenen op heel veel koper, want Bentley kiest dit materiaal altijd voor haar elektrische concept cars. Aan de buitenkant is ‘ie voorzien van aluminium en een lekkere portie carbonfiber.

Bloedsnel

Een belangrijk onderdeel als het aankomt op elektrische auto’s is natuurlijk het bereik aka ‘Ja, maar kun je er ook mee naar Zuid-Frankrijk rijden?’. Met de Bent kom je een heel eind, want je zou er met een volle batterij 700 kilometer mee moeten rijden. Dat aantal wordt ongetwijfeld flink ingekort als je ‘m op z’n staart gaat trappen. Met een koppel van liefst 1500 Newtonmeter zou die in 2,5 seconde naar de 100 km/u schieten (0,2 langzamer dan een Bugatti Chiron) en de topsnelheid ligt op 300 km/u. Het vergt nog wat geduld, maar wij zien de productieversie op de autosalon van Genève 2034 graag tegemoet.

Reageer op artikel:
Bentley showt met EXP 100 G hun schitterende visie op de elektrische auto
Sluiten