Barcelona heeft er met restaurant MR PORTER weer een heerlijke hotspot bij

redactie 12 Jun 2019 Entertainment

De Spaanse metropool Barcelona krijgt er weer een prachtig nieuw plekje bij met de opening van een high-end steakhouse: MR PORTER. Mocht je de komende tijd een bezoekje brengen aan de Catalaanse hoofdstad dan is dit een absolute aanrader.

Vanaf mei wordt Barcelona betoverd met de komst van MR PORTER. Een uniek restaurant dat de hele dag geopend is. Overdag is het een oergezellige hotspot, maar ’s avonds transformeert het restaurant naar een stijlvolle lounge en bar. Alleen om het interieur zou je al een bezoekje moeten brengen aan het restaurant. Het is namelijk ingericht en ontworpen door prijswinnende architecten.

Bekend uit Amsterdam 

MR PORTER zou je bekend in de oren kunnen klinken, want het restaurant zit ook in het W hotel, in hartje Amsterdam met uitzicht op het koninklijk Paleis en de Dam. Ook die kunnen we je zonder meer aanbevelen. Heerlijke gerechten en lekkere cocktails in een loungy ambiance. Kun je een heel lekker avondje uit, weten wij uit eigen ervaring. Met de opening van een nieuwe vestiging in Barcelona, voegen Yossi en Stephanie Eliyahoo van The Entourage Group weer een prachtige plek toe aan hun indrukwekkende arsenaal aan high-end horecazaken. Naast Amsterdam hebben ze ook zaken zitten in München, Hamburg, Berlijn en op Ibiza. Op de planning staat ook nog Dubai en volgend jaar in Milaan. Daar past Barcelona uitstekend tussen, nietwaar? We spraken er eerder over in ons interview met Yossi Eliyahoo, de oprichter van The Entourage Group. “Barcelona is een van de meest culturele plekken in de wereld. De stad heeft een magnetische aantrekkingskracht op locals en jetsetters op zoek naar vernieuwend design en entertainment. Dit maakt het de perfecte locatie voor onze nieuwste toevoeging aan de THE ENTOURAGE GROUP”, aldus Yossi.

Het eten

Maar een restaurant kan er nog zo schitterend eruitzien, uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk het eten. Dan kan het nog zo mooi zijn, als je alleen maar boerenkool met worst kan bestellen wordt niemand er vrolijk van. Als je net met je maten van een potje Barca tegen Real komt, dan wil je natuurlijk lekker eten voordat je het nachtleven van de grote stad induikt. Nou, bij MR PORTER moet je zeker wel een goede bodem kunnen leggen. Een bodem van ongekend niveau. Met machtige rib-eyes, geroosterde groentes en hemelse desserts moet je zeker uit de voeten kunnen. Eén ding is zeker: zoals je het bij dit restaurant krijgt, krijg je het nergens.

MR Porter

Opening in Barcelona

Vorige week donderdag stond de opening van MR PORTER Barcelona op de planning en het mondde uiteraard uit in een fiesta grande. De avond werd opgeluisterd door internationale beroemdheden als Tinie Tempah (die ook nog een optreden gaf) , Gilbert Vierich (gitarist van de Crystal Fighters), acteur Daniel Horvath en FHM500-beauties als Kim Feenstra, Maxime van Gelderen en Vivian Hoorn. Hieronder een kleine fotoselectie van de avond.

MR PORTER Menu

Uiteraard is rib-eye niet het enige wat je kan bestellen. MR PORTER heeft een prachtige kaart met verleidelijke variatie, onverwachte twists op klassiekers en goddelijke combinaties. Zo combineren ze bijvoorbeeld moeiteloos de lady mignon, sirloin steak en hun eigen signature de MR PORTER bone in filet met nieuwe creaties als de chateau briand met foie gras. Prima kostje toch? Of toch liever de boerenkool? Wij zouden het wel weten. MR PORTER komt op een prachtige centrale plek, naast de winkelstraat Paseo de Gracia te liggen. Het is overigens gevestigd in het legendarische Hotel Omm. De culinaire smaakmakers onder ons zijn vanaf mei welkom. Reserveren doe je via mrportersteakhouse.com.

 

Foto’s: MR PORTER

Reageer op artikel:
Barcelona heeft er met restaurant MR PORTER weer een heerlijke hotspot bij
Sluiten