Bangkok knapt op van lockdown: skyline is weer zichtbaar

Het is al weer een poosje geleden dat zo’n beetje de hele wereld in lockdown ging. Vakanties werden geannuleerd, iedereen werkte zoveel mogelijk van huis en alleen voor noodzakelijke dingen ging je de deur uit. Het is misschien niet heel leuk, maar het zorgde wel voor wat mooie natuurverschijnselen, zoals in Bangkok.

Skyline van Bangkok

Begin dit jaar kon je de skyline van Bangkok niet perse goed zien. Komt omdat ze daar last hadden van de grote hoeveelheid smog die in de lucht hangt. Maar, sinds dat het coronavirus er is, gaat het stukken beter met de luchtzuiverheid van de stad. De smog is een stuk minder, de luchtkwaliteit is verbeterd en de skyline van Bangkok is eindelijk weer eens goed te zien.

Schone lucht

Dat de lucht nu zo zuiver is komt onder andere door het toeristenverbod. Hierdoor zijn er minder touringcars, taxi’s en auto’s op de weg, maar vliegen er ook minder vliegtuigen. Daarnaast zijn de vele bouwprojecten in de stad even op wacht gezet. De kleine PM2.5-deeltjes die in de atmosfeer achterblijven en voor ademhalingsproblemen zorgen, zijn zo goed als verdwenen. Zo zie je maar, het coronavirus heeft ook zeker mooie dingen met zich meegebracht. Maar we zien nog liever dat het virus helemaal verdwenen is, dat zou mooi zijn.

Check hieronder de beelden.

Reageer op artikel:
Bangkok knapt op van lockdown: skyline is weer zichtbaar
Sluiten