Balenciaga gaat de piste op: een stijlvolle afdaling in skikleding

Balenciaga heeft zojuist een bommetje gedropt: ze hebben hun allereerste skikleding onthuld. De modekrachtpatser die bekend staat om zijn hoogwaardige, stijlvolle pieces heeft zich gewaagd in de wereld van sneeuw en hellingen. Laten we dus eens kijken naar wat deze opwindende ontwikkeling betekent voor zowel fashionista’s als wintersportfanaten.

Allereerst is Balenciaga geen onbekende in het verleggen van grenzen en het herdefiniëren van modenormen. Met hun skikledingcollectie blijven ze trouw aan disruptieve geest. Deze lijn houd je niet alleen wam en drippy op de piste, je maakt tegelijkertijd een statement.

Koning van de piste

Stel je voor: je gaat een poederachtige helling af en je draagt niet zomaar een oude skiuitrusting. Je rockt de hippe skikleding en je ziet eruit als een modebewuste astronaut die klaar is om de berg te veroveren. Serieus, de collectie bevat een aantal strakke en futuristische ontwerpen die iet van deze wereld zijn. Denk aan oversized pufferjassen, reflecterende stoffen en kunstachtige silhouetten.

Foto: Balenciaga

Bold Balenciaga

En denk niet dat ze de functionaliteit zijn vergeten. Het modehuis weet dat skikleding praktisch niet zijn, daarom hebben ze een aantal handige functies toegevoegd, zoals ingebouwde beenkappen, waterdichte ritsen en ventilatiesysteem om je comfortabel te houden terwijl je over de pistes sjeest.

Gedurfde keuzes

Laten we het nu over de kleuren hebben. Bij Balenciaga draait alles om gedurfde keuzes en deze collectie is daarop geen uitzondering. Je kunt een mix van levendige tinten en metallic tinten verwachten die zowel op de berg als daarbuiten de aandacht zullen trekken. Wie zei dat skikleding saai moet zijn, toch?

Foto: Balenciaga

Voor de skikleding van Balenciaga zal je wel de portemonnee moeten trekken. Als je deel wil uitmaken van deze stijlvolle sneeuwbrigade, zul je diep in je zakken moeten graven. Prijzen variëren van 195 tot 6.290 dollars. Maar goed, dat is de prijs die je betaalt als modepionier.

De first-ever skikledingcollectie van het grote modehuis wordt gelanceerd op 15 november en nu is beschikbaar voor pre-order in de webshop van het merk. Dus als je als een van de eersten de piste op wil in deze chique toestand, kun je maar beter snel handelen.

Foto: Balenciaga

 

Foto: Balenciaga
Reageer op artikel:
Balenciaga gaat de piste op: een stijlvolle afdaling in skikleding
Sluiten