Dit weekend kun je weer heerlijk beuken op Awakenings Summer Festival

Ola! Ben je al een beetje klaar voor het weekend? Gelukkig weet de zon ook dat dit weekend weer een festivalweekend wordt dus heeft ‘ie besloten flink te gaan schijnen. Elk half uurtje dat je dit weekeinde door het land kart kom je langs een nieuw festival, maar in het zuiden is er één pareltje die er met de kroon van deze week, of misschien wel de hele zomer, vandoor gaat: Awakenings Summer Festival.

Als je Awakenings hoort weet je al wel een beetje wat je kunt verwachten. Gigantische stages, véél stages, zieke designs en drie dagen tot de nok toe gevuld met techno. Het lijkt voor Henk & Ingrid misschien één grote hoop aan ‘boom, boom’, maar gelukkig weten we wel dat er meer achter zit. We gaan samen even kijken wat je kunt verwachten dit weekend op Awakenings Summer Festival in Hilvarenbeek. Kaartjes zijn nog steeds te koop, dus sla snel je slag!

Awakenings Summer Festival

Vorig jaar kon je beschouwen als Awakenings hun snuffelstage in Hilvarenbeek. Het bleek te bevallen en het huwelijk heeft al minstens een jaar stand gehouden. Dat betekent tijd voor gezinsuitbreiding! Er komen zo’n 100.000 bezoekers op het festival af, de camping is flink uitgebreid en als het gebeuk op de 9 stages ’s avonds is afgelopen kun je gewoon doorvlammen op de afterparty’s! Bij pakken is meemaken! (Drugs are bad mkay)

Vrijdag

De strijders van Awakenings hebben weer een line-up neergezet die verdacht veel lijkt op die waar we ’s nachts over dromen. Van rustig opstarten hebben ze gelukkig niet gehoord, vrijdag wordt het feest direct goed ingeluid. Nog niet alle stages zijn open, maar de stages die wél open zijn hebben ze ook direct goed gevuld. Voor fans van melodische techno is dit misschien wel de beste dag. Je kunt om half 7 aansluiten bij de mainstage en je tranen laten vloeien tot en met 1 uur ’s nachts. Aan één stuk door worden Mathame, Mind Against, Ben Böhmer (live) en Kölsch ingezet.

Als je de emoties even niet meer aan kunt, zijn er nog genoeg andere legendes bij wie je terecht kan. KI/KI sluit je graag in haar armen en anders kun je altijd bij godfather Richie Hawtin terecht. De keuze is reuze, en dan moeten de andere 4 stages nog open.

Zaterdag

9 stages en een algeheel doodzieke line-up brengt ook een serieuze verantwoordelijkheid met zich mee. Er moeten keuzes worden gemaakt. Je moet gaan kiezen uit Adam Beyer, Joris Voorn, Nina Kraviz, 999999999, Seth Troxler en Maceo Plex. Wat de actual duck, ze staan allemaal tegelijkertijd te draaien op hetzelfde festival. Hoe. Dan.

De rest van de dag kun je nog genoeg van onze favorieten komen bezoeken, denk aan echte Deutsche legendes als Pan-Pot en Ben Klock. Berghain komt naar Nederland! Het sunset programma kun je beukend meemaken met achtereenvolgend Enrico Sangiuliano, Len Faki en Joris Voorn. Misschien niet per se sunset muziek, maar wel gewoon heel dik dus dan is het eigenlijk altijd goed toch?

Verder raden we je aan de zaterdag Area D een kans te geven. Met de energieke ras-Rotterdammer David Vunk, De Sluwe Vos en Maceo Plex staat hier al een heerlijk feestje op de planning, maar een van onze absolute topfavorieten is ook aanwezig. DJ Seinfeld komt met zijn soort zweverige lofi/UK-house een dansbaar en positief sfeertje neerzetten zonder er een hele blije bedoeling van te maken.

Zondag

Soms proberen we een beetje een kil sfeertje te creëren als we weten dat het tijd is om afscheid te nemen. Maakt het een stuk makkelijker en minder pijnlijk. Ze hebben bij het zomerfestijn van Awakenings duidelijk voor een andere insteek gekozen. De laatste momenten van het festival moet je nog even flink verliefd worden en daarna wordt je hartje gebroken als het is afgelopen.

Vooral Area W lijkt op zondag the place to be. Om 5 uur zie je de bloedmooie en gruwelijk getalenteerde Anfisa Letyago, direct daarna gaat ervaren rot Stephan Bodzin anderhalf uur live met zijn synths spelen. Hij geeft het stokje door aan Adrian en Adrian van Adriatique. Het afsluiten laten zij op hun beurt weer over aan de tranentrekkers van Tale of Us.

Geluk bij een ongeluk, de meeste stages sluiten wat eerder op de zondag. Dat betekent dat de keuze waar je het festival moet afsluiten wat makkelijker wordt gemaakt. Eigenlijk is het een vrij duidelijke keuze, heb je zin akkoordenkippenvel? Dan moet je naar Tale of Us. Zin om je allerlaatste restjes energie er nog even flink uit te beuken? Dan ga je naar Reinier Zonneveld live op de mainstage.

Kaartjes

Je kunt nog steeds onder je saaie weekendplannen uitkomen, er zijn nog kaartjes te krijgen! Al heb je gewoon zin om een weekendje te kamperen, kun je alsnog gewoon komen. Het hele festival vindt dit weekend plaats in Hilvarenbeek van 7 t/m 9 juli.

 

 

Reageer op artikel:
Dit weekend kun je weer heerlijk beuken op Awakenings Summer Festival
Sluiten