Man overvalt twee banken gewapend met een avocado

redactie 8 Jun 2019 Entertainment

Mocht je nog een maniertje nodig hebben om een bank te overvallen dan hebben we hier een hele goede voor je gevonden. Deze man wist duizenden knaken te bemachtigen terwijl hij alleen bewapend was met een avocado. Hoe krijg je dat nou voor elkaar?

De 47-jarige man uit het zuiden van Israël had waarschijnlijk wat centjes extra nodig en had geen zin om te werken. Hij graaide eens door zijn portemonnee en haalde daar wat stuivers tevoorschijn. ‘hmm… precies genoeg voor een avocado’, dacht ‘ie waarschijnlijk. Hij schilderde de vrucht zwart en ging op pad naar een bank.

Granaat

Wat moet je nou met een zwarte avocado? Nou, de man ging naar binnen bij de bank en liep op een medewerkster af. Hij gaf haar een verkeerd gespeld briefje. ‘Geef me het geld uit het laadje’ (hij spelde het Hebreeuwse woord voor lade verkeerd). Toen de vrouw leek te twijfelen haalde hij de gevaarlijke vrucht tevoorschijn. “Stop het geld in de tas of ik laat deze granaat ontploffen!”, riep hij. Een momentje later liep hij de bank uit met 16.000 NIS wat ongeveer gelijk staat aan 3950 euro.

Foto: Israel Police Foto: Israel Police

Nog een keer!

‘Godsiemijne, ik heb nog niet genoeg munnies, ik wil meer!’, dacht de hebzuchtige knaap vijf dagen later. Hij ging weer op pad met zijn avocado en herhaalde het trucje. Ook ditmaal lukte het. Hij kon nog eens 12.000 NIS (2950 euro) bijschrijven, de koning. Jammer voor hem dat de politie niet gek was en ‘m uiteindelijk vonden. Het bleek dat ‘ie al vaker in aanraking met justitie was gekomen. Zo blijkt maar weer: eens een boefje, altijd een boefje. Wel bedankt voor dit gouden verhaaltje!

Reageer op artikel:
Man overvalt twee banken gewapend met een avocado
Sluiten