De Auto van de kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries

Redactie 29 Sep 2019 Entertainment

Gister behaalde onze landgenoot Nyck de Vries het ultieme hoogtepunt uit zijn loopbaan tot nu toe, door de titel in de Formule 2 te pakken. Maar wat rijdt hij in het dagelijks leven? JayJay Boske ging met Day1 langs bij de Nederlandse coureur.

In het Russische Sotsji schreef Nyck de Vries de wereldtitel op zijn naam, terwijl hij vorig jaar nog vierde werd in het F2-kampioenschap. De drie coureurs boven hem vertrokken allemaal naar de F1. Dit jaar wist hij zijn favorietenrol waar te maken door met machtsvertoon de titel binnen te slepen.

Euforie

Tegenover het AD laat hij weten dat hij nog niet helemaal in de zevende hemel verkeert. “Vorig jaar voelde voor mij gewoon als een gemiste kans. Dat reken ik alleen mezelf aan. Dit jaar voelde als een tweede kans. En die heb ik met beide handen aangegrepen. Het euforische gevoel ontbreekt ook nog een beetje bij me. Wellicht ook omdat het voelt dat ik hier gewoon moest leveren wat van me verwacht werd en wat ik zelf verwachtte.”

F1

Volgend jaar dus naar de F1, zou je denken. Maar helaas zit een tweede landgenoot in de koningsklasse van de racerij er nog niet in. “Ik denk dat de huidige Formule 1-markt helemaal op slot zit. Dat daar geen realistische kans is voor mij. Dus verwijt ik mezelf niks. Het is me niet allemaal aan komen waaien, maar ik sta hier vandaag wel. Als Formule 2-kampioen. En er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen.”

Maar wat voor bolide rijdt hij zelf? Zoals je waarschijnlijk wel weet gaat Jay Jay Boske in de show ‘De Auto van’ langs bij de G’s der vaderland. Zo was onze hoofdredacteur Chris al eens te gast met de Ford Mustang Bullit. Dit keer is het de beurt  aan Nyck de Vries, waar ze eerst nog even samen de sportschool induiken.

Reageer op artikel:
De Auto van de kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries
Sluiten