De Audi RS 4 Avant is de gefinetunede versie van het origineel

redactie 2 Oct 2019 Machines

Het ontwerp is nog scherper, ja dat kon blijkbaar nog. De Audi RS 4 Avant is nu nog verfijnder en met de nieuwe toegevoegde MMI touch zorgt die ervoor dat de bediening ook nog eens eenvoudiger wordt. Dit razendsnelle sport-monster in vermomming van familiewagen wordt in december verwacht op de Nederlandse automarkt.

Power

De drijfkracht van deze bak is een 2,9-liter twin-turbo V6 die het voor elkaar krijgt een vermogen van 450 pk en een 600 Nm koppel realiseren. De verfijnde Audi RS 4 Avant presteert het om van 0-100 km/u te gaan in 4,1 seconden. Met een topsnelheid die 250 km/u bedraagt.

Kenmerken

Het is een strak bakkie. De grille is vervangen en bevat een honingraatstructuur die als het ware in de bumper wegvalt voor een extra afgemeten look. De LED-koplampen zijn ook verbeterd en zijn in cominatie met de optionele Matrix LED-verlichting in een donker thema. Verdere kenmerken zijn de ovalen uitlaatpijpen die zich aan de zijkanten bevinden. Er zitten standaard 19 inch lichtmetalen velgen op en je kunt ervoor kiezen om de geperforeerde stalen remschrijven te vervangen voor een keramische variant. Met keuze uit de kleuren blauw, rood, of grijs. De sportstoelen bestaan uit een cominatie van leer en alcantara (een kunststof alternatief voor suède) en het stuur en de pook zijn van volledig alcantara. In de virtual cockpit zitten de speciale RS-schermen. Die geven onder andere aan wanneer het tijd is om te schakelen.

Is dit nog niet genoeg voor je? No worries, je hebt ook nog een ruime keuze aan verschillende designpakketten en anderen individuele opties om hem helemaal naar je eigen wensen te stijlen.

Reageer op artikel:
De Audi RS 4 Avant is de gefinetunede versie van het origineel
Sluiten