Audi presenteert conceptmodel van de nieuwe Q8

Redactie 14 jan 2017 Machines

Audi heeft er lang mee gewacht maar lijkt nu toch echt de uitdaging aan te gaan met BMW, Land Rover, Mercedes en Cadillac op de markt met enorme, luxe SUV’s. Op de autobeurs van Detroit onthulde de Duitse autobouwer het concept van de Audi Q8 die naar verwachting in 2018 voor de consument beschikbaar wordt.

Al jaren maakt Audi grote auto’s met dikke motoren, zoals de Q7 en de RS versies van vele modellen. De markt voor de echt dure en luxe auto’s hadden de Duitsers van Audi nog niet betreden, vooral de Range Rovers van Land Rover en de andere Duitse merken als BMW en Mercedes heersten in dit segment. Met de Q8 moet er een goed alternatief geboden worden om naar Audi over te stappen.

Het concept van de Q8 is een hybride uitvoering. De benzinemotor is een 3.0 TFSI van 333 pk en werkt samen met een elektromotor die ook nog eens 136 pk levert. Dit zorgt natuurlijk voor het nodige vermogen en een verbluffende acceleratie voor deze woonboot op wielen. De auto is namelijk ruim vijf meter lang en twee meter breed.

De designers van Audi zijn ook weer aan het werk gezet voor dit model want de bekende grill is aangepakt en veranderd. Het ziet er zeer strak uit. De achterkant loopt vloeiender over waardoor de Q8 er sportiever uitziet. Nu maar hopen dat ie in het parkeervakje past bij de appie.

Reageer op artikel:
Audi presenteert conceptmodel van de nieuwe Q8
Sluiten