Aston Martin komt tussen het EV-geweld door met een heerlijke V12

Auto’s met hele dikke, brullende motoren zijn een soort dinosauriërs waar een meteoriet op af geraasd komt. En in die precaire situatie willen automerken nog wel eens precies het juiste doen. Maserati kondigde laatst al geheel in stijl een afscheid van V8-motoren aan. Aston Martin wil eerst een stapje hoger doei zeggen en lanceert de Valour, een bakbeest met een enorme V12.

Die dient tevens als verjaardagscadeautje voor het merk zelf: ze bestaan 110 jaar. Proficiat! En om die historie te vieren, zitten er een aantal verwijzingen naar absolute klassiekers in.

Aston Martin Valour

Het Britse merk heeft door de jaren heen prachtige wagens gebouwd. Toch hoeven we over de allermooiste niet zo lang na te denken. De DB5! En die hebben ze voor deze bak nu net overgeslagen. Het meest lijkt ‘ie op de V8 Vantage, ook een prachtige klassieker en een soort kruising tussen een typische Aston en een Amerikaanse muscle car. Vervolgens putten ze ook inspiratie uit de legendarische V600 Vantage en zijn er ook hints naar de rijke racehistorie van het merk te vinden.

Al dat moois wordt dus voortgestuwd door een hele dikke V12. Twaalf krachtige zuigers die op en neer pompen en je met 715 pk vooruit blaast. Bij de gemiddelde man tovert de gedachte alleen al een brede glimlach op het gezicht. De binnenkant van de wagen is net zo’n meesterwerk. Aan de ene kant supermodern, met koolstofvezel en digitale techniek. De deurklinken, schakelpook en stoelen verwijzen dan juist weer naar een ver verleden waarin het merk ook al gave auto’s bouwde.

De prijs weten we nog niet, en die willen we waarschijnlijk ook helemaal niet weten. Dat zal onze portemonnee de pet ver te boven gaan. Mocht jij nu wel nog een hele badkuip vol met briefjes van €50 hebben liggen, moet je er snel bij zijn. Aston Martin produceert een gelimiteerde oplage van 110. Vanwege dat jubileum dus.

Reageer op artikel:
Aston Martin komt tussen het EV-geweld door met een heerlijke V12
Sluiten