Aston Martin laat de DBS GT Zagato eindelijk los op de markt

redactie 14 Jul 2019 Machines

Bij het zien van de eerste prototypes leek de DBS GT Zagato van Aston Martin iets voor de verre toekomst, zo’n futuristisch design zou nog wel even op zich laten wachten. Maar niets bleek minder waar. De Britten trekken ons mee de vooruitgang in.

Aston Martin maakte onlangs bekend dat volgend jaar het nieuwste model te koop moet zijn. Deze adembenemede coupé met schitterende lijnen en vormen is gebaseerd op de krachtige DBS Superleggera en moet het eigenzinnige karakter van het merk uitdragen. Onder de kap ligt dan ook een twin-turbo V12 om circuits op te vreten en de hele buurt wakker te schudden met beestachtig motorkabaal wanneer jij komt inparkeren. Stilletjes aankomen bij de minnares is dus uit den boze.

De wagen is opgebouwd uit koolstofvezel om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Typerend hiervoor is de achterkant die bijna geheel bestaat uit één stuk van dit vederlichte materiaal.

View this post on Instagram

Aston Martin has delivered a further glimpse of the final production intent for the exterior of the upcoming DBS GT Zagato model. It's paired with the DB4 GT Zagato Continuation to complete the DBZ Centenary Collection – of which only 19 will be created. #AstonMartin #Zagato

A post shared by Aston Martin (@astonmartinlagonda) on

Hoofdontwerper Marek Reichman stond hier voor een uitdaging. Zo moest hij de denderende schoonheid van het model combineren met pure kracht en agressie. Het was zijn taak om beide kanten van de DBS GT Zagato te verwerken in het uiteindelijke ontwerp. We kunnen niets anders dan concluderen dat deze doelstelling volledig behaald is.

Volgend jaar komen er dus liefst twee Aston Martins uit die de ware liefhebber onmogelijk kan laten lopen. Naast de DBS GT Zagato kun je ook de al eerder aangekondigde retro-uitvoering van de DB4 aanschaffen. Dit geintje gaat je dan wel een schamele 7 miljoen eurootjes kosten. We zouden het neerleggen, absoluut.

FHM-Aston Martin DBS GT Zagato
Foto: Aston Martin

Maxim

Reageer op artikel:
Aston Martin laat de DBS GT Zagato eindelijk los op de markt
Sluiten