De gloednieuwe Aston Martin DBS GT Zagato heeft een astronomisch hoge vraagprijs

redactie 8 Oct 2019 Machines

Wanneer je deze bak langs ziet scheuren wil je eigenlijk zo snel mogelijk je mobiel uit je zak vissen om het op beeld vast te leggen. Dat is bij alleen het langsrijden al het geval. Maar als we naar de details gaan kijken wordt het er alleen nog maar mooier op. Dat mag trouwens ook wel, want Aston Martin vraagt de hoofdprijs voor hun DBS GT Zagato: een forse 6.7 miljoen! Maar daar krijg je ook een Aston Martin DB4 GT Zagato bij, zo zijn ze dan ook wel weer.

Paar

Aston Martin en Zagato kennen al een rijke geschiedenis samen en komen nu met deze duo-deal onder de naam: de DBZ Centenary Collection. Daarvan gaan er 19 van gemaakt gaan worden. Het eerste duo ging in première tijdens het Newport Concours van Audrain in Rhode Island.

Looks

Onder de rode kap rust een 5.2-liter V12 met dubbele turbo wat goed is voor zo’n 765 pure paardenkracht. De punten waar de Zagato echt zijn shine mee pakt is met de details van het uiterlijk. Vooral het interieur is een behoorlijke eye-catcher. De ruitenvormige delen van de grill kunnen open en dicht worden gezet om de luchttoevoer te verbeteren, maar ziet er daarnaast ook behoorlijk dik uit. De nieuwe cirkel-achtige koplampen doe ook goed hun werk. De goudkleurige accenten en het carbon fiber maakt dit excentrieke scheurmonster tot in detail af. Het kost ongeveer 100 uur om het roestvrijstalen goud met een 3D-printer uit te printen. En om het dan nog te polijsten kost minstens even veel tijd. Door dit soort dingen hangt er dus zo’n hoog prijskaartje aan. Jezus wat een fucking dik ding.

 

Reageer op artikel:
De gloednieuwe Aston Martin DBS GT Zagato heeft een astronomisch hoge vraagprijs
Sluiten