Aston Martin verrast met aankondiging van derde hypercar

redactie 20 Feb 2019 Machines

Oh, wat houden we toch van Aston Martin. Ze zijn nog niet eens klaar met de legendarische Valkyrie, maar nu al mogen we ons verheugen op de komst van nóg een hypercar. Het nieuwste kindje van het Engelse automerk gaat nu nog onder de naam ‘project 003’ en we hebben al een beetje informatie over dit monster.

Na het uitbrengen van de Valkyrie (001) en de Valkyrie AMR Pro (002), twijfelen we er niet meer aan dat het nieuwste project van onze Britse vrienden een hele mooie toevoeging wordt op de reeks.

Aston Martin Project 003

Voor wat we nu weten krijgt de bolide een middenmotor. Om precies te zijn een turbo benzinemotor. Net als bij de eerdere hypercars zal deze motor assistentie krijgen van een elektrische aandrijving. Laag gewicht en aerodynamische lijnen zullen de boventoon voeren in de 003. Ook is het de bedoeling dat je er gewoon straat mee op mag. Gelukkig maar, we waren al bijna bang dat we er niks aan zouden hebben als we ‘m kopen. Aston Martin heeft ook laten weten dat er de nodige bagageruimte in wordt verwerkt, zodat je ‘m gewoon mee naar werk kan nemen.

Als het goed is zullen uiteindelijk vijfhonderd 003’s het licht zien, zowel links- als rechtsgestuurd. De eerste exemplaren kunnen we in 2021 verwachten. Het mag dus nog effe duren, maar wij wachten wel hoor. In de tussentijd zullen we vast meer te weten komen over de nieuwste vierwieler, maar voor nu moeten we het nog doen met deze informatie en dit silhouet-achtige fotootje.

Aston Martin
Foto: Aston Martin
Reageer op artikel:
Aston Martin verrast met aankondiging van derde hypercar
Sluiten