Nieuwste Art Car van BMW verrast met kleurveranderingen

Wanneer je in een mooie BWM rijdt, kijkt iedereen al naar je om. Wanneer je in een BWM rijdt die ook nog eens in allerlei kleuren kan veranderen, trek je zeker de aandacht! Het automerk onthult zijn volgende Art Car: de I5 Flow NOSTOKANA.

Innovatief, dat kunnen we deze prachtige auto wel noemen. En nee, de auto ziet er niet alleen mega spectaculair uit van de buitenkant. De technologie die de auto bezit, daar zijn we allemaal jaloers op. Waarom is deze auto dan zo innovatief? Het voertuig biedt de nieuwste technologie op gebied van kleurveranderingstechnologie. Met één druk op het scherm verandert de auto van kleur! Wij kunnen je vertellen, dat die veranderende kleuren er spectaculair uitzien als je over de snelweg racet.

Art Car

Deze keer heeft BWM samengewerkt met de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Esther Mahlangu en E Ink. Die keuze is volgens ons een geweldige zet geweest. De kleurrijke en Afrikaanse stijl van Mahlangu is terug te zien in de kleuren, de figuren en het artistieke randje. Twee jaar geleden kwam BMW nog met een iX die je van zwart naar wit kon laten verkleuren, maar volgens het Duitse automerk is dit een unieke volgende stap in de kleurveranderingstechnologie van zijn auto’s.

Eerdere samenwerkingen

Deze nieuwste Art Car is zoals we eerder al zeiden de twaalfde uit een innoverende reeks. In 1975 zagen we de eerste Art Car van BMW. De Franse veilingmeester en hobbycoureur Hevré Poulain bedacht dit concept toendertijd. Hij droomde ervan om deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans, maar dan wel in een racewagen die ontworpen was door kunstenaars. De eerste auto die beschilderd is, is de BMW 3.0 CSL, door de Amerikaanse beeldhouwer Alexancer Calder. Daarna volgde er velen!

Voor ons schieten er toch wel twee specifieke Art Cars uit en dat is de nieuwste en CAO FEI-BMW M6 GT3 uit 2017, die geschilderd werd door de Chinese kunstenaar Cao Fei.

 

Reageer op artikel:
Nieuwste Art Car van BMW verrast met kleurveranderingen
Sluiten