Apple verdubbelt waarschijnlijk het werkgeheugen van de MacBook Pro

Redactie 18 jan 2017 Entertainment

Apple maakt van 2017 als het goed is een top jaar voor haar gebruikers. Ze verdubbelen waarschijnlijk het werkgeheugen en verlagen ook nog eens de prijs, toppers. Apple gaat dus van 16 GB naar 32 en over de prijs zijn helaas nog geen details bekend.

KGI-analist Ming-Chi Kuo weet meestal precies waar ze bij Apple mee bezig zijn en deze keer verneemt hij ook via interne bronnen dat het bedrijf is gezwicht voor de kritiek van professionele gebruikers. Eerder hadden ze schijt aan de opbouwende kritiek van hun gebruikers. “Om 32 gigabyte aan werkgeheugen te ondersteunen, moeten we een DDR-geheugen gebruiken dat meer stroom gebruikt en andere logic board-ontwerpen gebruiken die minder ruimte overlaten voor de accu. Beide factoren dragen bij aan een verminderde accuduur”, stelde marketingbaas Phil Schiller. Nu kan het dus blijkbaar wel.

De vorige keer koos Apple dus voor de langere batterij duur. Daar valt wel wat voor te zeggen want als we die film in de trein niet af kunnen kijken, zijn we de rest van de reis niet te genieten. Die quasi-aardige conducteur kan daar dan ook niks meer aan veranderen.

Over de prijs verlagen wil Kuo niet zoveel zeggen, alleen dat het gaat om de MacBook Pro zonder Touch Bar. De verkoop van deze versie valt namelijk zwaar tegen. Zijn grotere broer, die wel een Touch Bar heeft, gaat wel als warme broodjes over de toonbank. Zelfs al zijn die even duur als vakantie vol luxe aan de chillste bounty stranden die er zijn, 2100 euro. De komende tijd wachten we maar af of Kuo goed heeft voorspeld of zijn glazen bol eens moet oppoetsen.

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Apple verdubbelt waarschijnlijk het werkgeheugen van de MacBook Pro
Sluiten