De nieuwe concurrent van de MacBook Air is flink goedkoper

Het Chinese Xiaomi staat in Europa en Amerika bekend als Apple ‘namaak fabrikant’ terwijl het in thuisland China ondertussen de grootste techgigant is van het land. Het merk bracht eerder een smartphone uit die bijzonder veel op de iPhone leek met uitzondering van het prijskaartje. Gisteren maakte het merk bekend dat het wilt concurreren met de laptops van Apple en met name de MacBook Air. De eerste laptop van Xiaomi heet dan ook—niet geheel verrassend—de ‘Mi Notebook Air’.

De Mi Notebook Air komt in een 12.5-inch en 13.3-inch uitvoering met een slimline body, 1080p beeldscherm, een 1-megapixel front-camera, een USB Type-C oplaadpoort en een minimalistisch metalen design in de kleuren goud of zilver. Opvallend genoeg zit er geen logo op de rug van het beeldscherm, ideaal voor liefhebbers van minimalisme. De laptop zelf is slechts 14,8 millimeter dik en weegt een kleine 1,28 kilogram.

Het beste ligt onder de motorkap: denk aan een Intel Core i5-6200U “Skylake-U” processor (dual core, 2.3GHz, met een turbo tot 2.7GHz), een NVIDIA GeForce 940MX GPU with 1GB GDDR5 of RAM, 8GB DDR4 RAM geheugen, een 256GB SSD via PCIe en een vrij SATA slot voor eventuele uitbreidingen. De 40Wh accu gaat 9,5 uur mee. Het beste van dit ding? De prijs: $750 USD en jij bent de eigenaar van een mooi staaltje Chinees vakmanschap.

 

 

Reageer op artikel:
De nieuwe concurrent van de MacBook Air is flink goedkoper
Sluiten