Rumble in Riyad: Anthony Joshua vs Francis Ngannou, een gigantische clash

Zet je schrap voor een opwindende bokswedstrijd waarin Anthony Joshua, de voormalig zwaargewichtkampioen, zich opmaakt om de oud UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou te ontmoeten in de ring. Deze spannende ontmoeting zal vrijdag 8 maart plaatsvinden in Saoedi-Arabië en zal een gevecht van 12 ronden zijn. Wij geven je alle ins en outs over deze gigantische clash.

Ngannou, een 37-jarige krachtpatser uit Kameroen, was ooit UFC-zwaargewichtkampioen en haalde onlangs nog de krantenkoppen met een spectaculair optreden tegen de Engelse Tyson Fury tijdens zijn officiële boksdebuut. Ondanks dat de Afrikaan verloor na split decision, toonde Ngannou zijn rauwer stootkracht en liet fans schreeuwen voor meer.

Change of plans

Oorspronkelijk had Joshua, AKA ‘AJ’, plannen om het op te nemen tegen Deontay Wilder, maar die werden verijdeld door Wilders verlies tegen Joseph Parker. In plaats daarvan Joshua nu tegenover Ngannou en verschuift hij van zijn oorspronkelijke doelwit, de keihard Kroaat Filip Hrgovic.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝐅𝐚𝐛𝐚𝐟𝐫𝐢𝐪 𝐌𝐚𝐠𝐚𝐳𝐢𝐧𝐞 ™️ (@fabafriq_magazine)

Bevestiging

Eddie Heard, Joshua’s promotor, kondigde de krachtmeting op social media opgewonden aan” “vanavond bevestigen we dat het een Done Deal is @anthonhyjoshua v @francis_ngannou komen samen op een grote avond in Riyad, Saoedi-Arabië – persconferentie op 15 januari in Londen, met volledige details binnenkort beschikbaar!”

Duizelingwekkende bedragen

Toen het nieuws over deze epische strijd bekend werd, ontstonden er speculaties over de duizelingwekkende bedragen die beide vechters zouden verdienen. Ngannou, die onlangs 10 miljoen dollar verdiende voor zijn gevecht tegen Tyson Fury, zal dat cijfer volgens manager Marquel Martin overtreffen in zijn matchup met Joshua.

Forbes voorspelt dat de inkomsten van Ngannou 20 miljoen dollar zullen bedragen, en dat is niog voorsat er rekening wordt gehouden met pay-per-view verkopen en sponsoring. Hoewel de exacte cijfers voor AJ’s portemonnee onzeker blijven, beweert Forbes vol vertrouwen dat de Engelsman Ngannou tijdens fight night lla overtreffen.

Ngannou stelt hoge eisen

Ngannou’s reis naar deze zieke payday was veelbewogen. In 2023 sloeg hij een deal van 8 miljoen dollar van de UFC af, op zoek naar grotere kansen elders. Deze beslissing leidde hem tot een lucratief MMA-contract bij de Professional Fighters League (PFL) en uiteindelijk tot een spraakmakend boksgevecht tegen Tyson Fury.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAZN Boxing (@daznboxing)

Kans op titel

Joshua, die graag zijn status als zwaargewichtkampioen wil herwinnen, heeft de IBF-titel in het vizier. Deze titel zal naar verwachting vacant komen na de clash tussen Fury en Oleksandr Ursyk op 17 februari. Met een overwinning op Ngannou komt Joshua steeds dichter bij zijn droom om drievoudig kampioen te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @anthonyjoshua

Hoge verwachtingen

De hype rond dit gevecht stijgt de pan uit en de gehele bokswereld kijkt reikhalzend uit naar de clash tussen deze twee titanen. Houd de persconferentie op 15 januari in Londen in de gaten, waar meer details over deze confrontatie in Riyad zullen worden onthuld. Het is een wedstrijd die je niet wil missen!

Reageer op artikel:
Rumble in Riyad: Anthony Joshua vs Francis Ngannou, een gigantische clash
Sluiten