Het Amsterdamse duo ANOTR neemt de wereld over

Als wij het hebben over totale gamechangers in de muziekscene, dan denk je vrijwel direct aan het Amsterdamse duo ANOTR. Jesse van der Heijden en Oguzhan Guney, de gasten achter ANOTR, trekken vanaf dag één de aandacht. Mensen noemen ze ‘een verademing’ en ‘producers om in de gaten te houden’. Waarom? Omdat ze zich niet aan de regels houden, hebben ze een ongelooflijk innovatieve benadering van muziek die net buiten de hitlijsten valt.

Hun grote doorbaak was eigenlijk al vorig jaar, maar deze gasten hebben ook dit jaar ook flink gekilled. Met de succesvolle tweede editie van No Art in het Flevopark en optredens over de hele wereld zijn ze niet meer weg te denken uit de scene. Wij duiken dieper in de achtergrond van dit stormachtige duo.

Weet je hoe sommige nieuwe artiesten deze waanzinnige druk voelen om zich aan een specifiek genre te houden? Nou, dat kan ANOTR niets schelen. Ze zijn doorgegaan en hebben dit verbluffende geluid gecreëerd dat feitelijk alle regels overtreedt en elke grens overschrijdt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANOTR (@anotr.music)

NO ART

Deze jongens hebben beats gedropt op een aantal grote labels zoals DFTD, AVOTRE, Material en Snatch. Ze besloten dat het tijd was om de zaken naar een hoger niveau te tillen. Begin 2017 lanceerden ze hun eigen label NO ART. Het draait allemaal om innovatie en een scherp geluid dat de grenzen verlegt. En sinds de geboorte van NO ART heeft ANOTR-nummers en EP’s uitgebracht die enorme steun krijgen in de scene.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANOTR (@anotr.music)

Around the world, around the world

ANOTR, met hun gekke, unieke geluid en het soort energie op het podium dat je kippenvel bezorgt, nemen ze letterlijk de wereld over. Denk aan plekken als Ibiza, São Paulo, Montevideo en Miami, zo kunnen we nog wel effe doorgaan. Deze jongens sieren de podia van internationaal befaamde clubs, locaties en festivals alsof het geen probleem is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANOTR (@anotr.music)

Relax My Eyes

En daar stopt het niet. ANOTR heeft een heleboel projecten en experimentele composities in de maak. Ze breiden hun positie op het gebied van de elektronische muziek uit, en wie weet waar het hen naartoe zal brengen? Eén ding is echter zeker: ANOTR is op weg naar dominantie van de muziekwereld. Ze zijn fris, onconventioneel en verdomd getalenteerd. Hun absolute wereldhit scoren ze met het nummer ‘Relax My Eyes’ samen met Abel Balder. Het nummer heeft meer dan 91 miljoen streams en domineerde de playlists afgelopen zomer. Ook hebben ze hits met hun nummers ‘Vertigo’ (meer dan 12 miljoen streams) en ‘Help’ (bijna 5 miljoen streams).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANOTR (@anotr.music)

ANOTR

We gaan ongetwijfeld nog veel en veel meer horen van deze getalenteerde Amsterdamse DJ’s. Kun je net als ons niet genoeg krijgen van deze gasten? Check hieronder hun 2 uur durende set voor Mixmag bij EXPO Gashouder in Amsterdam!

Reageer op artikel:
Het Amsterdamse duo ANOTR neemt de wereld over
Sluiten