Quick Boys en IJsselmeervogels pakken uit met leipe opkomst tijdens KNVB-beker

Bekervoetbal is puur met oh zo rauwe emotie. Een toernooi waar altijd een aantal verrassingen op de loer liggen. Niet alleen in ons eigen land, maar ook in het buitenland. Bayern München spande gisteren de kroon door te worden uitgeschakeld door een club uit de Duitse derde klasse, maar ook in ons eigen kikkerlandje was er een hoop spektakel. Naast een tal van bekerstunts deden Quick Boys en IJsselmeervogels er vooraf al alles aan om profclubs NAC Breda en Sparta Rotterdam te verrassen met een heuse vuurwerk- en lichtshow.

En als klap op de vuurpijl: voor Quick Boys had dit zelfs succes. De mannen uit Katwijk versloegen KKD-club NAC Breda en dat kan als een heuse stunt worden gezien. Daar bleef het niet bij, er waren nog meer bekerstunts. HHC Hardenberg schakelde Heracles Almelo uit, Spakenburg versloeg Helmond Sport en AFC Amsterdam dompelde eredivisieclub PEC Zwolle in diepe rouw. Veel grote winnaars dus, maar de winnaar van de opkomst blijft Quick Boys.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Zo zie je maar weer, grote namen gaan regelmatig op hun knieën en sneuvelen tegen onbevreesde amateurclubs. Elke ronde brengt nieuwe verhalen, alsof de plaatselijke slager wint van die profvoetballer met sterallures. Dat is precies wat bekervoetbal zo schitterend maakt. Gisteren was weer een mooi voorbeeld te zien, student en bekerheld van de Amsterdamse amateurclub AFC, Wessel Been, stond voor de camera gisteren met een leuke mededeling, kijk onderstaande video maar eens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Dat tentamen zal ‘ie ongetwijfeld een andere keer wel halen. In deze ronde was het Quick Boys en IJsselmeervogels die de show stalen door letterlijk vuurwerk af te steken tijdens hun opkomst. Je laat even goed weten waar de beker voor staat, alles erop en eraan. Het draait niet alleen om winnen of verliezen, het gaat om de opwinding, de onverwachte wendingen, en het pure plezier van het spel. En deze ronde was helemaal wild, want een paar de amateurs schopten enkele profclubs genadeloos uit het bekertoernooi. Dat is waarom we van bekervoetbal houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Reageer op artikel:
Quick Boys en IJsselmeervogels pakken uit met leipe opkomst tijdens KNVB-beker
Sluiten