Het gloednieuwe allereerste jacht van Lexus: de Lexus LY 650

redactie 24 Sep 2019 Machines

Het concept lag er vorig jaar al, dus helemaal verbaasd zijn we niet. Maar nu heeft het jacht ook officieel haar debuut gemaakt. Ziet er strak uit zeg!

Lexus

Het twintig meter lange schip is gebouwd in samenwerking met Wisonsin’s Marquis Yachts. Het dynamische vaartuig is opgebouwd uit koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP), wat zorgt voor een hoge stijfheid en weinig kilo’s aan de haak, zodat je extra hard over het water kan sjezen. De panelen in de cabine zijn geluiddicht gemaakt om te zorgen voor de ultieme ervaring tijdens je dagje varen. Dus nodig een paar modellen uit en draai die audioknop maar vol naar rechts.

Power

Het is er ook wel in terug te zien dat deze boot is gebouwd door een automerk. Zo zie je in het ontwerp een coupé-achtige daklijn en de achterkant is te vergelijken met sommige Lexus bolides. De metalen accenten op de boeg, de ramen en de L-vormige ruiten onderscheiden dit aangename bootje op de superjachten markt. Aan de achterkant hangen twee dikke Volvo Penta IPS1350-motoren die beide zijn uitgerust met 1.000 pk, die je kunt besturen met een heuse joystickbesturing. Met die twee krengen krijg je het schip wel naar de plaats van bestemming (mocht die er überhaupt zijn).

Cabine

Natuurlijk kun je in de cabine prima een paar biertjes naar binnen gooien, want daar kun je gebruik maken van twee banken, twee kapiteinsstoelen, een Mark Levinson surround sound-systeem voor de beste geluidskwaliteit die je maar kunt wensen en een buitendek die op maat is afgewerkt voor de finishing touch. Hier kan elke zelf respecterende kapitein mee uit de voeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Het gloednieuwe allereerste jacht van Lexus: de Lexus LY 650
Sluiten