Ajax – Real Madrid is een prachtig affiche om naar uit te kijken

redactie 17 dec 2018 Entertainment

Zo, de loting is daar hoor. Ajax mag aantreden tegen het Koninklijke Real Madrid in de achtste finale van het milardenbal. Daarmee treden ze aan tegen de club die in de laatste vijf jaar, liefst vier keer de Champions League binnenhaalde. Lichtpuntje: ze verkeren dit jaar niet in beste doen.

Zo liep Madrid laatst nog tegen een 0-3 nederlaag aan tegen CSKA Moskou in de Champions League, dit terwijl Ajax in een spectaculaire pot tegen Bayern München en de 8-0 overwinning tegen De Graafschap wél indruk maakte. Een ding is zeker, er komt een fantastische pot aan tussen twee grootmachten met een imposante historie.

Vanuit het Ajax-kamp zijn er louter positieve reacties over de loting. De mannen van Ten Hag baalden ook wel een beetje, aangezien het op het laatst ging tussen FC Porto en Real Madrid. Tegenover Ajax TV vertelt Daley Blind, die afgelopen weekend nog een hattrick maakte, dat de spelers met hun vuist op tafel sloegen. Ze hadden namelijk liever de Portugese club getroffen. Al vragen wij ons af of ze daar zo blij mee hadden moeten zijn, want die club is in bloedvorm en won 15 van de laatste 16 duels en behaalde in de poulefase de meeste punten van alle CL-deelnemers.

Real Madrid

Bij de Cup met de Grote Oren-houder is sinds het vetrek het nodige gebeurd. Zo is onder meer trainer Julen Lopetegui in het begin van het seizoen ontslagen na aardig wat verliespartijtjes. Onder de nieuwe trainer Solari gaat het niet veel beter, want afgelopen weekend grepen ze weer naast de winst. Het duel is pas in februari, dus misschien is het tij dan wel gekeerd en heeft Scolari de boel wel aan de praat gekregen. Laten we toch hopen van niet, want dit Ajax heeft potentie om het ver te schoppen. Dat hebben we gedurende deze Champions League campagne wel gezien, waarin er nog geen een keer werd verloren (inclusief 6 kwalificatieduels).

Historie

De twee clubs zijn op historisch gebied enorme grootmachten. Ajax heeft de cup met de grote oren vier keer gewonnen en Real Madrid maar liefst dertien keer. De clubs hebben elkaar al meerdere malen tegen elkaar de strijd uitgevochten. Een bijzondere ontmoeting was in 1995 toen Ajax de clash in Bernabeú won en onder luid applaus van het Madrileense publiek van het veld stapte.

Het eerste duel is op 13 februari 2019 en de return is op 5 maart 2019 in Bernabeú.

Overige wedstrijden

  • Schalke 04-Manchester City
  • Atlético Madrid-Juventus
  • Manchester United-Paris Saint-Germain
  • Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund
  • Olympique Lyon-FC Barcelona
  • AS Roma-FC Porto
  • Liverpool-Bayern München

Hieronder een paar reacties van spelers, trainers en voetbalkenners:

Reageer op artikel:
Ajax – Real Madrid is een prachtig affiche om naar uit te kijken
Sluiten