Dainese bouwt een airbag die onder elke motorjas past

redactie 21 Jun 2019 Entertainment

Hoe lijp een tochtje op een motor maken ook is: het blijft altijd risico met zich mee brengen. Gelukkig heeft het bedrijf Dainese nu de ultieme oplossing. Ze komen namelijk met een airbag die onder elke motorjas past en over nog veel meer foefjes beschikt. Het bedrijf noemt het product dan ook een Smart Jacket, hoewel het eigenlijk meer een vest is. 

Het vest beschikt over airbagtechnologie die ook in de MotoGP wordt gebruikt, sensoren die gevaarlijke situaties detecteren en daarbij gebruikt maakt van een algoritme dat 1000 lezingen per seconde maakt. De airbag wordt daarom alleen geactiveerd als het strikt noodzakelijk is. Simpel gezegd heeft het vest dus door wanneer je in gevaar bent.

Zo sterk als een kogelvrij vest

Dainese heeft het vest zelfs zo sterk gemaakt dat het voldoet aan de lichtste vereisten van een kogelvrij vest (level I). Daarnaast kan het zowel onder als boven je kleding worden gedragen. In de zomer kun je hem dus zelfs boven een t-shirt dragen. Verder zou het vest goed ventileren en heeft het een batterijduur van 26 uur. Het product heeft een aardig prijskaartje van maar liefst 700 dollar en is vanaf juli via hun website te verkrijgen. Maar goed, als het je leven redt dan is geen prijs te duur natuurlijk.

Reageer op artikel:
Dainese bouwt een airbag die onder elke motorjas past
Sluiten