Knotsgekke situatie bij Afrika Cup nadat scheids twee keer te vroeg affluit

De Afrika Cup is en blijft een geweldig toernooi. Supersterren als Mohamed Salah, Sadio Mané en Piere-Emerick Aubameyang hebben allemaal hun club verlaten om een maand lang te schitteren in Kameroen. De Afrika Cup staat bekend om enerverende wedstrijden, leuke vreugdedansjes en keiharde zagen. In de wedstrijd tussen Tunesië en Mali stal de scheidsrechter echter de show. De man in het rood was nogal in de war en floot de wedstrijd niet één, maar twee keer te vroeg af. Hoe dan?

Afrika Cup voetbal

In de eerste helft van de wedstrijd tussen de Afrikaanse landen viel er niet heel veel te beleven. Een kaartje hier, een kaartje daar, maar daar bleef het ook wel bij. In de tweede helft kwam de wedstrijd echter wel lekker op gang. We waren nog geen drie minuten bezig of de bal lag al op de penaltystip. De Malinese Ibrahima Kone faalde niet vanaf elf meter en schoot zijn land naar een 1-0 voorsprong. In de 77e minuut moest Wahbi Khazri zijn zenuwen in bedwang houden, want ook hij mocht aanleggen vanaf de stip voor de gelijkmaker. Khazri faalde echter oog in oog met doelman Mounkoro en zo bleef Tunesië tegen een achterstand aankijken.

85e minuut

Tunesië maakte zich op voor een slotoffensief, totdat scheidsrechter Janny Sikazwe in de 85e minuut ineens driemaal op z’n fluit blies. Verwarring alom, want wat was er aan de hand? Tunesië had toch echt nog recht op vijf minuten zuiveren speeltijd plus blessuretijd! Janny was er wel klaar mee en wilde de ploegen naar binnen begeleiden. Na verbijsterde reacties vanaf de zijkant werd de wedstrijd ‘gewoon’ weer hervat. Vreemd, maar kan een keer gebeuren zou je zeggen.

Geen blessuretijd

Ware het niet dat de scheidsrechter daarna opnieuw te vroeg affloot! Na 89 minuten en 44 seconden was Janny er nu toch echt klaar mee. Er was in de tweede helft immers ook maar acht keer gewisseld, er waren maar twee penaltysituaties en slechts één rode kaart. Blessuretijd lijkt ons dan ook overbodig… Een bizarre situatie, waar de Malinezen het hardst bij lachen. Zij gaan er namelijk met de drie controversiële punten vandoor. Check de beelden hieronder!