Afgelopen nacht vond ‘de overval van de eeuw’ plaats in Paraguay

Redactie 25 apr 2017 Entertainment

In Paraguay hebben zo’n vijftig overvallers een flinke kraak gezet. Afgelopen nacht is er een geldtransportbedrijf overvallen door een groep van tientallen criminelen. In totaal is er ruim 36 miljoen euro buit gemaakt. Er wordt gesproken over de overval van de eeuw.

De hele stad moet wakker zijn geschrokken van de kneiterharde explosie. Het leek alsof de stad werd gebombardeerd, schrijven verschillende media. De dieven hebben met extreem zware explosieven het onderste gedeelte van de voorgevel van het bedrijfspand opgeblazen, waarna ze bij de kluis konden. En in deze kluis lag dus geld. Heel veel geld.

© AP

Tegelijkertijd werden het politiebureau en een kantoor van de regionale overheid aangevallen door gewapende bendeleden. De agenten werden opgeschrikt door vuurwapens en granaten. Na een vuurgevecht van een paar uur vluchtten de overvallers per boot nar Brazillie. Ook zouden de overvallers onderling Portugees hebben gesproken, waardoor het er naar uitziet dat de bende ook uit Brazilië komt.

“Deze gebeurtenis bracht chaos en terreur naar onze stad. Zoiets is in Paraguay nog nooit voorgekomen”, aldus de gouverneur van de regio. De president van Paraguay heeft het leger de opdracht gegeven de overvallers op te sporen.

Reageer op artikel:
Afgelopen nacht vond ‘de overval van de eeuw’ plaats in Paraguay
Sluiten