Bilbao-aanvaller Aduriz scoort pingel op geniale manier

De 37-jarige goaltjesdief Aduriz van Athletic Bilbao benutte dit weekend een penalty op magnifieke wijze. Menig voetballer neemt een aanloop voordat hij een penalty neemt, maar deze veteraan deed het net even anders.

We hebben ondertussen aardig wat interessante penalty’s voorbij zien komen zoals de welbekende Panenka of de befaamde penalty van Cruijff, maar deze is ook erg bijzonder.

Aritz Aduriz

Hij zit in de nadagen van zijn carrière, maar hij weet het net nog regelmatig te vinden. Dat was deze keer ook het geval tegen Real Valladolid. De spits wacht op het fluitje en de keeper verwacht dat hij een aanloop gaat nemen. Hij neemt een stap om vervolgens keurig de bal in de rechterhoek te schuiven. Het tekent de koelbloedigheid van een ervaren goalgetter.

De Spaanse subtopper kwam door de pingel op 2-0, maar verspeelde in de tweede helft de voorsprong. Het bleef lang 2-1 voor Bilbao totdat Óscar Plano namens Real Valladolid in blessuretijd  naast de thuisploeg schoot. Helaas voor Aduriz was het dus niet de beslissende en winnende goal. De pingel gaat zeker het penaltyarchief in met andere legendarische strafschoppen. Hieronder kun je ‘m checken. YouTube doet lastig, dus je kunt ‘m alleen bekijken op JouBuis zelf.