Adidas lanceert waanzinnige retro nationale elftal collectie

Jongere generaties kunnen met opengevallen mond kijken naar de voetbalkits van vroeger. Gave designs en wijde, vooral nu, modieuze fits. Retrokits zijn momenteel een ware hype en je ziet ze steeds meer casual gedragen worden. Adidas doet er nu een schepje bovenop en brengt de pre-millennium voetbalstijl helemaal terug met hun nieuwste collectie. De collectie bevat de meest nostalgische replica’s van de nationale elftallen. Ze nemen ons mee op een reis naar het verleden, waar het voetbal niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten een generatie van stijl benadrukt.

Daarnaast laat de mix retro looks je de grens tussen voetbalkleding en streetwear net wat meer vervagen. Met opvallende branding, top afwerking en wijdere pasvormen is de balans gevonden tussen iconisch en draagbaar, om dus ook lekker casual te dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas Football (@adidasfootball)

Retro kits

Als je zulke retro kits ook ziet, dan kan je niet anders dan bewonderend terugkijken naar die tijd. Dat is precies waar Adidas nu perfect op inspeelt door iconische kits uit de jaren ’70, ’80 en ’90 een nieuw leven in te blazen en aan te passen aan de huidige streetstyle. Een must-have voor een nieuwe generatie die voetbalcultuur in hun dagelijkse outfitje omarmt.

Nieuw uiterlijk

De collectie neemt je mee naar de meest memorabele momenten van elk land uit die tijd. Zo won Duitsland in deze kit gebaseerd op 1996 het EK op Wembley, is het shirt van Argentinië gebaseerd op 1994 en die van Mexico uit 1986. Daarnaast bevat de collectie nog shirts van landen als Spanje en Italië. Ze zijn gerecreëerd met een nieuw uiterlijk, maar met een totaal andere pasvorm, stof en afwerking dan de originele replica’s, met de nadruk op lifestyle boven sportprestaties.

Foto: Adidas

Adidas

Deze collectie is gemaakt voor fans waar de voetbalcultuur door hun aderen stroomt. Dus de liefhebbers die evenveel waarde hechten aan de voetbalgeschiedenis van hun land als aan de nostalgische stijl om helemaal de show te stelen. Naast de shirts en trainingskleding lanceert Adidas ook een Adicolor-collectie, geïnspireerd op de jaren ’70. Hierin vind je trainingspakken, t-shirts en shorts in de kleuren van de tien door Adidas geklede landen in Europa en Zuid-Amerika. 

De volledige collectie is te zien op adidas.nl.

Foto’s: Adidas

Reageer op artikel:
Adidas lanceert waanzinnige retro nationale elftal collectie
Sluiten