ADE Party Guide: Dit worden de 32 vetste feesten van Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event staat keihard op de deur te bonzen. Vijf dagen lang is onze hoofdstad het epicentrum van de elektronische muziek, waarbij je van woensdag tot en met zondag kunt kiezen uit meer dan 1.000 feesten op 200 verschillende locaties. In totaal worden er uit meer dan 145 landen bezoekers verwacht en zullen maar liefst 2.900 dj’s komen optreden. Het is dan ook het grootste indoor elektronische muziekfestival ter wereld. Je zou er bijna keuzestress van krijgen, want waar moet je naartoe? Hier ADE-tips waar je iets aan hebt, want wij droppen de 32 vetste feesten van Amsterdam Dance Event. Oh enne, wij geven een ADE Pro Pass weg t.w.v. 649 euro waarmee je alle feesten gratis kan bezoeken! 

‘Wat ga jij doen met ADE?’ is weer een vraag die rondgaat in menig vriendengroep. Vorig jaar hebben we een memorabele ADE-Marathon gedanst. Voor dit jaar staan we wederom te trappelen. Van de grootste technotempel tot de kleinste ravekelder. Van de superstar-dj tot de opkomende undergroundartiest en van een leuke avondborrel tot raves waar geen einde aan komt. Wij hebben de hele website van Amsterdam Dance Event tot op de laatste pagina voor je uitgeplozen en presenteren de ultieme ADE Party Guide voor 2023. Hier alvast een lekker Spotify-lijstje om er lekker in te komen.

WOENSDAG 18 oktober

Mezerg @ Paradiso

Ja, je kan op de woensdag al je kruit verschieten bij 999999999 op Awakenings in de Gashouder, maar je kan het ook rustig opbouwen. Een marathon ga je ook niet sprintend van start, toch? Woensdag is uitstekende reden voor concert-achtige optredens. Mezerg bijvoorbeeld, in Paradiso. Gezien op Lowlands en daar toonde hij een indrukwekkende variëteit aan muzikale skills. Van gevoelige riedeltjes tot snoeihard beuken, deze man kan alles uit z’n instrumenten persen. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event.
De Melkweg. Foto: Enrique Meesters

Martin Kohlstedt @ Melkweg

De zondag van Wildeburg hadden we deze groot omcirkeld in onze timetable, ware het niet dat een vermeende onweersstorm des doods roet in het eten gooide. Iedereen naar huis en geen optreden van Martin Kohlstedt dus. Als je Ludovicus Einaudi mooi vindt, dan ga je Martin Kohlstedt ook mooi vinden. Pianomuziek van hoog niveau, met een elektronische twist on the side. Linkje.

Verknipt @ United Studio’s

Oké, als je echt heel graag je kruit wil verschieten dan kun je ook terecht bij Verknipt. In de zomer van 2024 gaan ze een feest geven in de Johan Cruijff ArenA, wat vrij sick is, nu serveren ze alvast een amuse op dat hoofdgerecht. Verwacht hardtechno van het zwaarste kaliber. Linkje.

DONDERDAG 19 oktober

Ellen Allien presents Vinylism @ Radio Radio

Ellen Allien is standaard de afsluitende dj van de roemruchte Sleepless Floor van het Duitse Melt Festival. Als je zo’n positie hebt veroverd, dan heb je status. Dit keer geen zandveldje nabij een Duits industrieterrein, maar gaat ze samen met een krokante selectie dj’s van 16:00 tot 22:00 uur een van de leukste clubs van de stad verblijden. Freddy K is erbij, DJ Europarking komt langs en DJ Bone doet ook een setje mee. Radio Radio moet je zijn zijn. Beter gaat de DoMiBeau niet worden. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Het Concertgebouw. Foto: Amsterdam Dance Event

MEUTE @ Concertgebouw

Een band die technoplaten covert? Als je die filmpjes van The Man With The Red Face wel eens hebt gezien, dan weet je dat dit aan is. Concertgebouw altijd + veel natuurlijk. MEUTE is een uitstekende optie voor de mensen die vrijdagochtend nog belangrijke dingen op de agenda hebben staan, maar waarbij het toch net even te veel kriebelt om helemaal niks te doen. Wel naar huis gaan hé! Linkje.

Overmono @ Paradiso

Mocht je je wel herkennen in het profiel van de persoon die op vrijdagochtend nog een meeting heeft en daar scherp voor moet zijn, maar voel je meer voor twee Britten die experimentele elektro in elkaar flansen met loodzware bassen, ga naar Overmono in Paradiso. Ga je nooit spijt van krijgen. Linkje.

Colin Benders invites @ De Melkweg

Colin Benders met z’n leipe synthinstallatie mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met Blawan heeft hij een andere supersonische raket uitgenodigd om de Melkweg te betreden. Ram, rammer, rammen! Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: DGTL

DGTL ADE @ NDSM Warehouse

DGTL heeft weer een elftal vol galacticos verzameld. Dixon, Bicep, Stephan Bodzin zijn erbij, maar ook de talentvolle Nederlandse dj Beswerda mag zijn opwachting maken. Een industriële loods, dikke lasers, goede muziek en een koud biertje, what can go wrong? Linkje.

Spielraum @ Club Raum

De nieuwe queerclub van Amsterdam heet Club Raum. Van Spielraum, inderdaad. Het is een queerclub, dus denk twee keer na voordat je hier voor de deur gaat staan. Dat dit een dampende avond zal worden vol met excentriekelingen op de dansvloer en magistrale techno uit de speakers, lijkt ons wel ja. KI/KI, Afra en Mary Lake Gaan gaan daar wel voor zorgen. Nu maar hopen dat die vergunning op tijd wordt geleverd, want ze zouden eigenlijk afgelopen weekend al open moeten gaan. Linkje.

VRIJDAG  20 oktober

Into the Woods @NDSM

Het meest sfeervolle festivalterrein van Nederland? Into the Woods is nog altijd de eervolle titelhouder. Niet alleen op hun zomerfestival in het bos bij Amersfoort, zij toveren al jaren het industriële NDSM-terrein om in een bijzonder knus festival, vol franjes, vuurspuwende robots en een uitstekende line-up. Onder andere Job Jobse protegé Sedef Adasi komt langs, evenals Coloray, Lucky Done Gone en Maribou State. Propere techno wordt geleverd door Blawan of Carlos Valdes en anders kom je bij Young Marco vast wel aan je trekken. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Into the Woods

BACARDÍ x Filling Pieces @ Filling Pieces flagship store

Uiteraard spelen de merken ook in op Amsterdam Dance Event, dus kan het gebeuren dat in de flagship store van Filling Pieces opeens dj’s als Philou Louzolo en Cincity staat te spinnen. Op andere de andere ADE-dagen komen overigens ook zéér interessante dj’s een plaatje draaien. BACARDÍ-cocktailtje in de hand en jouw vrijdagavond zit gebeiteld. Spuistraat 168 moet je zijn. Linkje.

One Eye Witness x Roof Bookings @ Noordwaarts

Wanneer een Amsterdams platenzaakje een Berlijns label uitnodigt en mannen als labeleigenaar Rey Colino himself, Berghain resident Ryan Elliott en manipulator der ritmes Sansibar meeneemt, dan weet je dat je goed zit. We verwachten een intieme sfeer op de dansvloer vol liefhebbers (en Kalahari Oyster Cult petjes) die weten waar ze voor komen. Zelf hebben we Noordwaarts nog niet aangedaan, maar de verhalen zijn louter positief. Linkje.

Pleinvrees @ Westerunie

Blijft lekker om te verdwalen door de Westerunie, Westerliefde en het Transformatorhuis. Vriend van de show Colyn is te zien op twee evenementen, waarvan deze het meest in het oog springt. In het Transformatorhuis zal hij samen met Konstantin Sibold een b2b gaan draaien. Laten die twee elkaar nou beter aanvoelen dan Ernst & Bobbie (zonder de rest). Lachende gezichten en heerlijke melodieuze techno bangers verzekerd. De rest van de line-up is vanuit deephouse perspectief overigens van absolute topklasse, met onder andere NTO, Thylacine en Mees Salomé. Linkje.

Cooking with Palms Trax @ Lofi

Onze drie favoriete clubs van Amsterdam? Eén ding weten we zeker: Lofi zit erbij. De ruimte, het geluid, het licht, de line-up, de mensen. Ze hebben het hier gewoon heel goed voor elkaar. Vrijdag komt chef-kok Palms Trax een paar plaatjes bakken, waarbij hij een sterk keukenteam meeneemt met Call Super als sous-chef en mad miran als pâtissier. Dat wordt bakken en braden op hoog vuur. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Lofi

Private Hearts Club @ Radio Radio

Elias Mazian in de leukste kleine club van de hoofdstad. What’s not to like? Linkje.

Het Syndicaat @ Kopstootbar

Het Syndicaat heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met hun uitermate sfeervolle party’s. Het concept: van vrienden voor vrienden en vrienden van vrienden. Verwacht dus geen wereldberoemde superstar dj’s op de line-up, maar gewoon de organisatie zelf. Geloof ons maar: zij kennen de klappen van de zweep. Dat hun feesten altijd binnen no time uitverkopen, zegt wat dat betreft genoeg. En anders wel het feit dat busladingen vol mooie vrouwen altijd hun weg naar Het Syndicaat weten te vinden. Bestel een biertje en een glaasje jenever on the side, want dit wordt héél gezellig. Linkje.

KI/KI @ Levenslang

Raven in een oude stookruimte van een ex-bajes? Yup, dat is een vette plek!Als er in de afgelopen twee jaar een vrouw als een SpaceX-raket door de stratosfeer van de technoplaneet is geschoten, dan is het KI/KI wel. Met haar liefde voor snoeiharde trance en oude techno classics heeft ze schoteltjes in de ogen gedraaid van menig raver. Wij geven 100% losgaan-garantie. Niet goed? Geld terug. Linkje.

Adriatique x Awakenings Amsterdam Dance Event @ Gashouder

Je dacht toch zeker niet dat we de technotempel zouden vergeten hé? Dit wordt een heerlijke, met Adriatique, Âme en Innellea achter de decks. Een muzikaal avontuur, want diep, donker en meeslepend. Ga alle hoeken en gaten van die verrukkelijke silo in het Westerpark maar lekker verkennen. Vergeet niet een keertje op de tribune te gaan zitten om van het mooie uitzicht te genieten. Oef, kriebels. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Amsterdam Dance Event

ZATERDAG 21 OKTOBER 

Audio Obscura @ Raw Factory

Deze ADE zowaar geen b2b tussen Âme en Dixon op een sicke locatie (wie kan zich die editie op Ruigoord nog herinneren?). Gelukkig zijn er alternatieven voor de fans. De Innervisions-aanhangers gaan blij worden van deze zaterdag overdag (14:00 tot 23:00 uur) bij Audio Obscura. Koning Âme is van de partij, evenals kroonprinsen van het label Jimi Jules en Trikk. Wij leggen de rode loper alvast uit. Linkje.

Strangelove x Job Jobse

De populairste Nederlandse dj van dit moment? Dat moet Job Jobse zijn. Afgelopen zomer heeft, niet in de laatste plaats vanwege zijn uitmuntende Lowlands gig, zijn sterrenstatus nog wat meer twinkelen gegeven. Job weet van wanten en de wanten weten van Job. Doordat de beoogde locatie geen vergunning verstrekte, wordt zijn Strangelove feest nu op een kleinere locatie gehouden. Balen voor de kaartenhouders, want die krijgen een refund. Geluk voor jou, want nieuwe ronde nieuwe kansen! Linkje.

Audio Obscura x Maceo Plex

Wat Cercle international is, dat is Audio Obscura in Nederland. De organisatie die op de meest unieke plekken hun party’s host. De Loft hebben ze al een tijdje geclaimd, maar sinds een paar jaar geven ze ook dikke feesten in het G-Star gebouw langs de A10. Maceo Plex All Night long is er eentje waar wij wel een stukje voor willen omfietsen. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Audio Obscura

Cercle: Mind Against Invites @ W hotel

Cercle heeft patent op mooie plekjes. Laat het W hotel nou net een van de mooiste views van de stad hebben. De Italianen van Mind Against kun je hier wel vertrouwen. Zij behoren tot de crème de la crème van de melodische techno scene. Tot een uurtje of 02:00 kun je door. Vanaf daar zoek je het zelf maar uit. Wordt het een Turkse pizza of toch nog een vodka cola? Linkje.

Speedy J presents STOOR Live @ Paradiso

Dag 1 van het audiovisuele spektakel dat Speedy J en consorten je voorschotelt. Een must voor liefhebbers van elektronische livemuziek. Deze zaterdag heeft Speedy knallers van hetzelfde kaliber uitgenodigd; Karenn, JakoJako en Surgeon. Verwacht een jamsessie vol b2bs achter de draaitafels inclusief drumcomputers en anders zwaar geschut. Vlammende artillerietechno van de bovenste plank! Linkje.

 Rush Hour x Disco Rainbow Club @ Lofi

Voor wie een vreugde-explosie heeft besteld, is bij Rush Hour baas Antal aan het juiste adres. Dansen bij daglicht met Danilo Plesow (aka Motor City Drum Ensemble) en andere graag geziene gasten van de Japanse Disco Rainbow Club. Good Vibes geserveerd met een glimlach, daar houden we van. Linkje.

DGTL ADE @ NDSM Warehouse

Alle stuiterballen verzamelen! SPFDJ, Dax J, Héctor Oaks, Paula Temple, Helena Hauff, Mary Lake, LSDXOXO. Holy moly, DGTL laat er geen gras over groeien. Stuk voor stuk dj’s die zo energiek draaien, dat zelfs de meest bedwelmde zonnebrillentoeristen straks staan te bouncen als je zesjarige neefje op de trampoline. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Awakenings

Awakenings ADE @ Gashouder

Als ADE een competitie zou zijn, dan zijn DGTL en Awakenings de FC Barcelona en Real Madrid van de ranglijst. Het mooie van deze titanenstrijd? Er zijn alleen maar winnaars. Waar DGTL een heerlijk blik aan dj’s heeft opengetrokken op de zaterdagnacht, daar heeft Awakenings ook een sterrenensemble opgetrommeld waar je u tegen zegt. Ben Klock, Enrico Sangiuliano, Joyhouser, Pan-Pot, Marcel Dettmann. Awake zorgt voor Champions League techno in de mooiste elektronische muziekarena van ons land. Linkje.

Giegling @ Bret

Retteketet, naar beter Bret! Het fameuze Giegling label gaat hier de boel overnemen. Vanaf Station Sloterdijk sta je na twee keer struikelen voor de dj-booth. Tot hoe laat? Zolang jij gewoon blijft dansen, zorgen zij wel dat ze nieuwe platen blijven neerleggen. Linkje.

ZONDAG 22 oktober

Breakfast Club @ Radion

Radion is zo’n heerlijk donker hol om volledig in opgezogen te worden. Breakfast Club weet als geen ander hoe zij de sfeer hier moeten vangen. Afgelopen jaar hebben ze een verkeerd uitstapje gemaakt naar Zaandam, nu gewoon weer terug op het thuishonk. Zijn zowaar nog tickets voor ook. Vanaf 08:00 tot 18:00 uur kun je hier ontspannen aan het daglicht. Leuke mix van doorhalers en vers gedouchte mensen. Glaasje jus d’orange en een croissantje dan maar? Linkje.

Audio Obscura ADE finale @ De Loft

We hebben allemaal wel eens de filmpjes voorbij zien komen van de after hours ADE-party’s van Audio Obscura in de Loft. Het is er snikheet, het is er broeierig en ja, je hebt er het mooiste uitzicht over de stad. Deze zondagochtend is de eer aan de Zwitserse broers van Adriatique. Zij draaien vanaf 07:00 tot en met 14:00 uur. Mag jij kiezen of je de wekker zet of ‘m doortrekt vanuit de zaterdagnacht. Oh en ja hoor, daar mag je gerust een glaasje champagne bij bestellen. Linkje.

ADE Tips de vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Foto: Audio Obscura

Intercell x Club Heart Broken @H7 Warehouse

Op de zondag van ADE kun je wel een oppeppertje gebruiken. Je krijgt een zesdubbele espresso aan audio voorgeschoteld door de mannen van Club Heartbroken die de krachten bundelen met Intercell. Als er iemand weet hoe het dak eraf geblazen moet worden, dan is het Marlon Hoffstadt wel. Dat heeft ‘ie laatst in Lofi ook al een keertje bewezen. Linkje.

CODA – Ratherlost & Pax-Romana @ Lofi

Voor wie zondag nog wat energie over heeft om een schappelijke 18 uur te knallen op DVS1, Spekki Webu, Dasha Rush en DJ Nobu is bij Lofi aan het juiste adres. Wij denken dat een extra t-shirtje en een flesje water wel eens geen overbodige luxe kunnen gaan worden. Dit wordt rammen, zweten, raven en met volle kracht achteruit de maandagochtendspits in. Linkje,

Het Weekend @ De School

Traditiegetrouw sluiten de lokale ravers (en dj’s) hun ADE-weekend af in De School. Wat er ook over deze venue wordt gezegd: dit is nog altijd een van de beste, zo niet de beste, club(s) van Nederland. Zeker op een weekend als dit komt alle potentie die De School in zich heeft tot uiting. Met een klein traantje dit keer, want het wordt de laatste ADE van De School. In januari 2024 sluit de club haar deuren. Genoeg dextrootjes, bananen en pasta eten, want die line-up is om van te smullen. Hoe later het wordt, hoe lekkerder het menu. Nog een keertje die maandagochtend aantikken! Linkje.

Meer ADE tips?

Doe zelf onderzoek op amsterdam-dance-event.nl. Inspiratie opdoen? Lees vooral onze ADE-Marathon van vorig jaar nog eens!

Reageer op artikel:
ADE Party Guide: Dit worden de 32 vetste feesten van Amsterdam Dance Event
Sluiten