Nike dropt foto’s van de Spider-Man: Across the Spider-Verse x Air Jordan 1

De nieuwste collab Spider-Man: Across the Spider-Verse x Air Jordan 1 komt eraan. Spider-Man: Across the Spider-Verse, misschien wel een van de grootste films deze zomer, komt begin juni eindelijk in de bioscoop. In afwachting van de première werkt Jordan opnieuw samen met Marvel, dit keer om een Air Jordan 1 te maken die rechtstreeks is geïnspireerd op de reis van Miles Morales naar het multiversum.

Spider-Man: Across the Spider-Verse x Air Jordan 1

De Spider-Man: Across the Spider-Verse x Air Jordan 1 ziet eruit alsof het zich heeft laten inspireren door het multiversum zelf. Zo heeft de Air Jordan 1 High OG “Spider-Man: Across the Spider-Verse” de klassieke “Chicago” colorway met een op stripboeken geïnspireerde esthetiek. Het ‘University Red/Black/White’-bovenwerk is voorzien van cirkels en tonen die de animatiestijl van de animatiefilms van Miles Morales/Spider-Man nabootsen. De strakke witte bovenkant van de basis wordt geaccentueerd door dynamische rode panelen en zwart lakleer bij de enkels en Swooshes.

Daarbij verandert het materiaal van de schoen van leer in suède en terug. Bovendien heeft de Swoosh een subtiele iriserende afwerking, terwijl de eyestays en enkelflappen een grafische look bieden die rechtstreeks uit de pagina’s van een stripboek lijkt te zijn gescheurd.

Extra detaillering komt in de vorm van Wings-motieven op de enkel, “NIKE AIR” tonglabels en bedrukte inlegzolen. Het ontwerp van de schoen wordt afgewerkt met witte tussenzolen en doorschijnende rode rubberen buitenzolen.

Zeer gewilde exemplaren

De schoenen zullen naar verwachting op 20 mei bij Nike SNKRS verschijnen, iets minder dan een paar weken vóór de première (2 juni) van de film. Je kunt het paar kopen voor €200,- via Nike SNKRS. De Air Jordan 1 High OG “Spider-Man: Across the Spider-Verse” wordt naar verluidt compleet geleverd in een speciale verpakking die geheel in de stijl van de release van de film is.

Zo staan de prijzen via StockX, een online marktplaats en kledingwederverkoper van voornamelijk sneakers, al op meer dan €600.

Reageer op artikel:
Nike dropt foto’s van de Spider-Man: Across the Spider-Verse x Air Jordan 1
Sluiten