Whiskygeschiedenis in een fles: Aberfeldy viert 125-jarig bestaan met 25 jaar oude whisky

Liefhebbers van Schotse whisky opgelet! Aberfeldy, het iconische Schotse Whiskymerk dat we allemaal kennen en van houden, viert zijn 125-jarig bestaan en ze pakken groots uit.

Om deze milestone te vieren, hebben ze iets speciaals gecreëerd: een 25 jaar oude single malt whisky die afkomstig is uit een first-fill Oloroso Sherry vat. Dat klinkt als een feest voor je smaakpapillen, toch?

Li la limited!

Aberfeldy, gelegen in de prachtige Schotse Hooglanden, heeft een limited edition van de 25-jarige whisky gebotteld en verpakt in een collectors item verpakking de gewoonweg adembenemend is. Het is al een eerbetoon aan hij rijke geschiedenis en het vakmanschap waarmee ze al meer dan een eeuw whisky maken.

Foto: Aberfeldy

Whiskygeschiedenis

Deze distilleerderij werd opgericht in 1898 door niemand minder dan John Alexander Dewar, een van de allereerste ‘Whisky Baronnen’ die de schotse whiskywereld zoals we die nu kennen hebben gevormd. Het is een echt stukje whiskygeschiedenis.

Foto: Aberfeldy

Schotse Smaaksensatie

Het beste van alles is dat deze whisky het kenmerkende zachte, honingachtige en wasachtige karakter dat Alberfeldy heeft, verrijkt door de rijping in die prachtige first-fill Olroso Sherry vaten. Het is simpelweg magisch!

Foto: Aberfeldy

Past, present & future

En laten we Stephanie Macleod niet vergeten, de vijfvoudig winnaar van de titel ‘Master Blender van het jaar’, die de muren van deze charmante distilleerderij doordrenkt met geschiedenis en erfgoed. Samen met het getalenteerde team van blenders, brengt ze het verleden, heden en de toekomst in elke fles van Aberfeldy.

Perfecte plek

De distilleerderij bevindt zich echt in het hart van Schotland en het is makkelijk te begrijpen waarom John Alexander Dewar deze locatie koos om zijn droom te verwezenlijken. Het is slechts een paar kilometer verwijderd van waar zijn vader John Dewar Senior, werd geboren en waar het familiebedrijf ooit klein begon. Maar dat is niet alles. Jacqui Seargant, de Heritage Manager bij Bacardí, merkt op dat Aberdfeldy de perfecte plek had om een superieure Highland single malt te produceren, met name vanwege de uitstekende natuurlijke waterbron, de Pitilie Burn, die recht voorbij de distilleerderij stroomt. Als je de plaatjes ziet, lijkt het een plek die zo voorbij zou kunnen komen in The Lord of the Rings films.

Foto: Aberfeldy

Deze exclusieve botteling is vanaf oktober wereldwijd beschikbaar en de prijs is 499,99 euro. Dus, als je op zoek bent naar een speciale traktatie of gewoon een excuus om jezelf te verwennen, dan is deze Aberfeldy 25 oude single malt whisky echt iets om naar uit te kijken. Het is als een reis door de geschiedenis van Schotse whisky in elke slok. Slàinte!

Reageer op artikel:
Whiskygeschiedenis in een fles: Aberfeldy viert 125-jarig bestaan met 25 jaar oude whisky
Sluiten