Paar overtollige kilo’s kwijtraken? Slinger een horrorfilm aan!

Het is februari, de meeste goede voornemens zijn ondertussen wel in het water gevallen en daar lig je weer: op de bank met een zak chips en in het beste geval nog met een pilsje in de hand. Niet heel gezond, zou je denken. Maar het is dus mogelijk om calorieën te verbranden door het kijken van horrorfilms. Handig!

Oke, je moet natuurlijk wel even alle verleidingen laten staan. Dus ruil die gele rakker maar in voor een glas ijskoud water en die zak chips voor wat snoepgroenten. Als je dan nog een onwijs enge horrorfilm uitzoekt op Netflix, ben je helemaal goed bezig. Wat een fitboy ben je toch. Oh, en hoe enger, hoe beter.

Adrenaline

Maar hoe zit dit nou eigenlijk? Je moet toch bewegen om gezond te blijven en die bierbuik kwijt te raken. Niet dus! Horrorfilms met typische schrikmomenten zorgen voor het beste resultaat. Je hartslag stijgt tijdens dit soort momenten het meest. Richard Mackenzie legde dit ooit uit aan The Guardian: “Als je hartslag verhoogt en je bloed wordt sneller rondgepompt dan ervaar je een adrenalinekick.” Logisch. Maar door deze kicks vermindert je eetlust en verhoogt je metabolisme, waardoor je dus calorieën verbrandt.

De beste films

De onderzoekers waren zelfs zo lief om de gezondste films voor ons uit te kiezen. We hebben ze even op een rijtje gezet voor je.

1 The Shining – 184 calorieën

2 Jaws – 161 calorieën

3 The Exorcist – 158 calorieën

4 Alien – 152 calorieën

5 Saw – 133 calorieën

6 A Nightmare on Elm Street – 118 calorieën

7 Paranormal Activity – 111 calorieën

8 The Blair Witch Project – 105 calorieën

9 The Texas Chain Saw Massacre – 107 calorieën

10 [Rec] – 101 calorieën

Dus. Plof lekker met je lover op de bank en ga een van deze films kijken. Heb je binnen no-time een sixpack! Én mocht je nou samen met je vriendin op de bank zitten? Dan heb je dubbel geluk. Horrorfilms kijken moet ook nog eens goed zijn voor je seksleven.

Reageer op artikel:
Paar overtollige kilo’s kwijtraken? Slinger een horrorfilm aan!
Sluiten