8 tips om jouw gare keel te verhelpen

Redactie 21 Sep 2017 Entertainment

Je kent het wel, je keel die voelt als schuurpapier na een avond shotjes, sigaretten, jointjes en wie weet wat je allemaal hebt uitgespookt tijdens een flinke nacht doorhalen. Natuurlijk ben je te lam om genoeg water te drinken of bij je nest te zetten, waardoor je keel zo droog is als de Sahara.

Logisch dat zoiets funest is voor je keel en omdat een kater al erg genoeg is, wil je zo snel mogelijk van die keelpijn af. Daarom hebben wij, met dank aan de specialisten van Trachitol en hun nieuwe AR-app, acht handige en goedkope tips om die keelpijn de kop in te drukken.

Gorgelen met warm en zout water
Water drinken helpt sowieso bij keelpijn. Door te gorgelen met warm en zout water pak je de ontsteking aan. Het zoute water haalt het vocht uit je slijmvliezen waardoor deze minder geirriteerd en opgezwollen zijn. Voor het perfecte resultaat moet je het zo’n dertige seconden volhouden, je kunt dus een aardig stuk van het Wilhelmus gorgelen.

Thee
Ja, moeten we dit nog uitleggen? Verschillende soorten thee zijn geweldig als je keel is veranderd in de A2 op een warme zomerdag. Zoethout-, gember- en citroenthee doen het goed tegen een zere keel. Als je echt ten strijde wil trekken tegen de keelpijn, giet je er nog wat zoete honing in.

Tv GIFs - Find & Share on GIPHY

Mosterdpasta
Dit is een eeuwen oude oplossing voor vele ziektes. Mosterzaad-pasta helpt jou van je keelpijn af omdat het helpt bij de doorbloeding van je borst en keel. Om het te maken voeg je een halve theelepel mosterdzaad aan een eetlepel bloem toe, waar je dan weer genoeg water bij gooit tot je een pasta krijgt. Ho, niet in je mik gooien. Je stopt het namelijk tussen twee stukjes schoon katoen, keukenrol en schone theedoeken werken goed, en dat leg je ongeveer een kwartier op je borst en keel.

Trachitol
Als dit je nou allemaal te veel gedoe is, kun je natuurlijk ook gewoon naar de drogist gaan om Trachitol te kopen. De Lidocaïnehydrochloride in de zuigtablet zorgt ervoor dat het slijmvlies minder pijnlijk is, waardoor het niet voelt alsof er een olifant door het kattenluikje gaat als jij een keer slikt.

Trachitol

Kippensoep
Weet je nog, die dagen dat je ziek thuis lag op de bank. Deken erbij, tekenfilms én, als klap op de vuurpijl; kippensoep van je moeder. Het medicijn om je in ieder geval de komende uren weer chill te voelen. Wees verstandig en vraag je ma even naar het recept in geval van nood. Je voelt je daarna niet alleen beter, het is ook nog eens superchill als je geen zin hebt om te koken wanneer je ziek bent.

Warm(e) bad/douche
Dit is sowieso lekker als je niet zo fit bent. Zet de douche zo warm als je het trekt en blijf er even onder staan, niet besteedt aan de geluksvogels met een badkuip natuurlijk. De stoom die vrijkomt maakt dat alle troep in je neus- en keelholtes loskomt en begint te lopen. Gelukkig sta je toch al onder de douche dus klinkt het onsmakelijker dan dat het is.

IJs
Iedereen die z’n amandelen heeft laten knippen, weet waar we het over hebben. De kou van ijs werkt verdovend, waardoor je minder last hebt van de pijn. Nou is het niet helemaal de bedoeling om je vol te vreten met Ben & Jerry’s Cookie Dough, maar heb je vooral een vrijbrief om de hele dag waterijsjes te verorberen.

Uien
De traanogen neem je dan wel op de koop toe, maar uien zijn een prima middel tegen keelpijn. Geen probleem als je ze niet lust, leg ze ‘s nachts versnipperd op een schaaltje naast je bed en het doet wonderen aan je keel en luchtwegen. Maar als jij tijdens die miljoenste uitzending van een Flodder aflevering een uitje weg wil knabbelen, kan dat natuurlijk ook.

Ook handige tips die je beter gaan maken?  Download nu de AR-app van Trachitol in de Apple Store of via de Playstore.

Trachitol is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

In samenwerking met Trachitol

Reageer op artikel:
8 tips om jouw gare keel te verhelpen
Sluiten