1922 belooft een bloedstollende Netflix-thriller te worden

Redactie 26 Sep 2017 Entertainment

We zijn amper hersteld van de film It, maar een nieuwe Stephen King-verfilming staat alweer klaar om ons de stuipen op het lijf te jagen. Zeven jaar geleden schreef de gerenommeerde schrijver zijn huiveringwekkende novelle 1922.  Het boek maakte onderdeel uit van zijn Full Dark, No Stars collectie. Hierin staan nóg meer boeken waarbij jij na het lezen toch maar je nachtlampje aanhoudt.

Het speelt zich af in, verrassend, 1922. Het verhaal draait om een gezin dat op een afgelegen boerderij woont in Nebraska. De gemoederen lopen op wanneer het hoofd van het gezin, Wilfred James, ruzie krijg met zijn vrouw, Arlette. Vrouwlief is namelijk klaar met het platteland en wilt naar de grote stad verhuizen. Hier heeft Wilfred absoluut geen oren naar.

De situatie neemt zulke extreme vormen aan dat Wilfred besluit om zijn vrouw te vermoorden. De boer is tevreden met zijn rigoureuze beslissing totdat er ineens honderden ratten zijn huis binnen dringen. Hoe dat afloopt? 20 oktober kun je lekker weg griezelen op Netflix. Hier vast een voorproefje. Check hier wat er nog meer voor vets in oktober te zien is op Netflix.

Foto: Netflix

Reageer op artikel:
1922 belooft een bloedstollende Netflix-thriller te worden
Sluiten