6 manieren om een ochtendroutine te creëren waardoor jij je het mannetje voelt

Je begint chagrijnig, bent het eerste uur niet aanspreekbaar en moet jezelf weer bij elkaar rapen voordat je enigszins kunt functioneren. Zonde. Want een goed begin is echt het halve werk. Als je meer aandacht besteedt aan je ochtendroutine, zal de rest van je dag een stuk soepeler verlopen. Het is zeker geen pretje om met het verkeerde been uit bed te stappen, maar pas deze tips toe en je voelt je helemaal het mannetje als je de deur uitgaat.

Ochtendroutine:

Drink als eerst water als je wakker wordt

Na een goede nachtrust word je wakker met een droge mond en snak je naar water, maar het liefst wil je misschien ook nog snoozen. Om fris en fruitig wakker te worden, moet je niet nog een keer gaan snoozen, maar juist je fles water van je nachtkastje pakken en die opdrinken. Dit helpt omdat je lichaam uitgedroogd is en het activeert je hersenen, waardoor je echt goed wakker wordt. Zo begin je je dag pas goed!

Laat je telefoon nog even liggen       

We zijn allemaal schuldig en pakken het liefst direct onze telefoon om alle berichtjes en nieuwe Instagram-posts van FHM te bekijken. Maar je zou het antwoord vast al weten: direct je telefoon erbij pakken heeft juist negatieve invloed op je dag. Als je net wakker wordt, zijn je hersenen nog bezig met verwerken. Op het moment dat je wakker wordt, heeft je lichaam de tijd nodig om rustig wakker te worden en te beginnen met informatie op te nemen. Maar als je ervoor kiest om meteen je telefoon te pakken, schakelen je hersenen direct naar een staat van alertheid. Dit zorgt ervoor dat je lichaam geen tijd heeft om rustig wakker te worden en in plaats daarvan in de stressmodus gaat. Geloof ons, dat is zeker niet goed voor een productieve dag mannen!

 

Maak je bed spik en span

Misschien ken je wel het boek “Make Your Bed”, waarin staat dat als je de wereld wil veranderen, je moet beginnen met het opmaken van je bed. Mensen die elke dag als eerste taak hun bed opmaken, voelen zich gelukkiger, zijn tevredener met hun werk en voelen zich meer uitgerust dan mensen die dit niet doen. Het kost je nog geen minuut, dus baat het niet, dan schaadt het niet!

Zoek de zon op

Nu de klok een uur vooruit is gegaan, komt de zon ‘s ochtends al vroeg tevoorschijn en daar moet je gebruik van maken. Zonlicht doet meer voor je dan je denkt. Het boost niet alleen je humeur en helpt je lichaam vitamine D aan te maken, maar het heeft ook een indirecte impact op je testosteron levels. Bovendien versterkt het zien van zonlicht in de ochtend je biologische klok, wat je dag- en nachtritme in balans houdt. Probeer dus vroeg op de dag wat zonnestralen mee te pakken en gooi er gelijk wat beweging in door bijvoorbeeld op de fiets naar je werk te gaan. Zo start je je dag goed, met een flinke dosis zon en frisse lucht.

 Een goed ritme is key

Uitslapen heb je misschien juist zin in op de zondagochtend, maar het kan eigenlijk behoorlijk slecht zijn voor je. Het verstoort namelijk je slaapritme, waardoor je lichaam elke ochtend in de war raakt. Voor optimale slaap is het belangrijk om elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, zelfs als het weekend is en je de avond ervoor flink bent doorgegaan. Met deze tips til jij je ochtendroutine naar een hoger niveau en ben je klaar om de dag te rocken!

Reageer op artikel:
6 manieren om een ochtendroutine te creëren waardoor jij je het mannetje voelt
Sluiten