5 iconische Ray-Ban zonnebrillen die jou woest aantrekkelijk maken deze zomer

We kunnen een waslijst opnoemen van beroemdheden die iconische Ray-Bans droegen. Het geheim? De beste modellen van Ray-Ban doen je voelen als een superster. Kijk maar naar de Risky Business-era van Tom Cruise of Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street.

Het lijkt erop dat bijna iedereen, van Joe Biden tot Bob Dylan, Will Smith tot Robert Redford, trots heeft gelopen met een van de legendarische Ray-Bans. En laten we eerlijk zijn, deze iconische zonnebrillen hebben altijd een mysterieuze uitstraling, ongeacht wie ze draagt. Dus, als je ook deze vibe wilt omarmen, hebben we speciaal voor jou een lijst samengesteld met de beste Ray-Bans voor mannen.

Ray-Ban

Ray-Ban werd in 1936 gecreëerd door de Amerikaans-Canadese fabrikant Bausch & Lomb en was eigenlijk bedoeld voor piloten om de verblinding van de zon tijdens een vlucht te verminderen. Toen kwam er een prototype van de iconische groene anti-glare glazen en werd de pilotenbril van Ray-Ban geboren.

Maar ze kregen al snel nakomelingen, want de culturele dominator werd al snel de Wayfarer, die in 1952 werd geïntroduceerd. Het had een breed, brutaal, volledig zwart montuur, perfect voor de rulebreakers zoals James Dean en Muhammad Ali. Tegenwoordig heeft Ray-Ban zelfs in samenwerking met META een bril met AI.

The Wayfarer

Ray-Ban
Foto: Ray-Ban.com

Terwijl trends komen en gaan blijft the WayFarer altijd bestaan! De eerste Ray-Ban Wayfarer kwam uit in 1952 en zodra ze op het scherm verschenen, werden ze een icoon in de modewereld. Tom Cruise rockte ze in Risky Business en David Beckham showt ze al jaren. Perfect voor ronde, ovale en hartvormige gezichten. Terwijl trends komen en gaan blijft the WayFarer altijd bestaan!

The Clubmaster

Dit model werd geïntroduceerd in 1986 en haalt zijn inspiratie uit de jaren 60 in de bruine jazz tinten. The Clubmaster is zo’n zonnebril die je met een vintage oxford shirt kan dragen, maar waarmee je ook een multi-miljoenen deal kan afsluiten met je zakenpartner op een jacht.

Ray-Ban Clubmaster Classic RB3016 W0365
Foto: Ray-Ban.com

The Aviator

The Aviator werd in 1937 geïntroduceerd voor piloten die de allerbeste zonbescherming nodig hadden vanwege het vliegen op bepaalde hoogtes. Er zijn nu allerlei variaties van het model: platte lenzen of gebogen, reflecterend of doorzichtig, wat betekent dat jouw versie er gegarandeerd bij zit.

Ray-Ban 0RB3025 AVIATOR CLASSIC Glanzend Goud SUN_Quarter
Foto: ray-ban.com

The Caravan

Dit is ook wel de hoekige variant van The Aviator, maar laat deze net meer een Funky sausje overheen hebben. We raden aan om te gaan voor het originele model dat werd geïntroduceerd in 1957. We raden het niet aan met een snorretje, want anders lijk je op een pooier.

Ray-Ban 0RB3136 CARAVAN Glanzend Goud SUN_Quarter
Foto: ray-ban.com

The Round

Achter deze brillenglazen schuilt een genie. Tenminste, dat is de indruk die je zult wekken wanneer je een paar ronde zonnebrillen van Ray-Ban opzet. Combineer ze met een loose fit jeans en versleten Birkenstocks, of houd het modern met een paar oversized chino’s en sneakers. Hoe dan ook, met dit montuurtje ben je helemaal klaar voor de zomer.

Ray-Ban 0RB3447 ROUND METAL Glanzend Goud SUN_Quarter
Foto: ray-ban.com
Reageer op artikel:
5 iconische Ray-Ban zonnebrillen die jou woest aantrekkelijk maken deze zomer
Sluiten