5 manieren om op te vallen met drukwerk

Redactie 13 Sep 2017 Entertainment

Van suf reclamedrukwerk kijken we al niet meer op. Zeg nou zelf, de meeste flyers en folders belanden rechtstreeks in de oud-papierbak. De meeste ondernemers vuren daarom een hoop online reclame op je af. Een like of een follow, daar draait het allemaal om!  En gek genoeg komt hierdoor weer een weg vrij voor de slimme ondernemer die écht op wil vallen. Namelijk (hoe ironisch dan ook): drukwerk. Maar dan wel uniek drukwerk, iets waarmee je écht opvalt. Maar waarmee val je op? Hier zijn 5 tips:

1. Stansen
Drukwerk in de vorm van een iPhone, bierflesje of bedrijfslogo onderscheid zich duidelijk van de rest. Bij het stansen van je drukwerk wordt er een stansvorm gemaakt van het ontwerp dat jij aanlevert. Hierdoor kun je de leukste creaties maken. Geen idee is te gek (voor de creatieve bazen onder ons).

2. Personaliseren
Spreek je ontvanger altijd aan bij naam! Zorg ervoor dat ieder item van je stapel drukwerk een andere naam bevat zodat de ontvanger direct ziet dat je het écht tegen hem/haar hebt. Personaliseren betekent ook dat je verschillende nummers of codes kunt laten drukken. Bijvoorbeeld bij win-acties. Heb je een grote doelgroep die je jouw drukwerk wilt toesturen? Verzamel dan een bestand met alle namen en adresgegevens, laat je drukwerk personaliseren en verstuur het als direct-mail. Hiermee ontwijk je heel slim de nee-nee sticker!

3. Geef iets extra’s weg
Drukwerk met een commercieel doeleinde? Met een unieke kortingscode of een leuk extraatje scoor je altijd! Laat je ontvanger naar je website navigeren om dit extraatje te claimen, win-win!

4. Speel in op actualiteiten
Printjesdag voor de deur? Ehh… we bedoelen prinsjesdag! Daar kun je natuurlijk op in spelen. Houd de kalender goed in te gaten. Nederland staat op zijn kop tijdens het WK voetbal of Koningsdag!

5. Zorg voor een goed design
Last but not least, zorg voor een gaaf ontwerp! Zelf niet zo creatief? Misschien ken je een grafisch ontwerper die je hierbij kan helpen. Een creatief ontwerp is goud waard! Heb je geen grafisch ontwerper in je omgeving of geen budget om hierin te investeren? Met programma’s als Illustrator en/of InDesign kom je een heel eind. Om op inspiratie te komen voor een goed design kun je eens door Pinterest scrollen, dit kanaal barst van de creatieve ideeën.

Met bovenstaande tips ga jij er zeker voor zorgen dat jouw drukwerk aandacht krijgt. Gebruik vooral een combinatie van deze tips, succes gegarandeerd! Laat deze kans niet liggen en laat jouw nieuwe flyers, posters, visitekaartjes of folders drukken!

Reageer op artikel:
5 manieren om op te vallen met drukwerk
Sluiten