5 betaalbare sportwagens waarmee je de grijze massa ontstijgt

Redactie 24 Nov 2019 Machines

Natuurlijk willen we allemaal wel een Lamborghini, Ferrari of Aston Martin voor de deur, maar dan moet of de cryptovaluta weer gaan knallen of Winston Gerschtanowitz een keer aanbellen met een hele dikke envelop, anders zien we het voorlopig er niet direct van komen. Maar er zijn natuurlijk ook hele leuke betaalbare sportwagens, die wel in bereik liggen. Geeft tenminste wat kleur aan de eenheidsworsten die terug te vinden zijn op het Nederlandse asfalt. Wij lichten vijf aantrekkelijke exemplaren voor je uit.

Betaalbare sportwagens

1. Nissan 350Z

Heerlijk scheurijzer van de Japanners. Je kan kiezen uit een coupé (knapper) of een cabrioversie (zomers). Het is een pittig bakkie, want met 280 pk scheur je in 5,9 naar de 100 per uur. Serieuze snelheid dus. Hoewel inmiddels wel weer een paar jaartjes oud, nog altijd een opvallende verschijning op het asfalt. Bovendien kunnen de tuningsliefhebbers zich flink uitleven met diverse auto onderdelen. Weet je zeker dat je op vrijdagavond bij de plaatselijke parkeerplaats er helemaal bij hoort.

Betaalbare sportwagens

2. Mazda RX-8

Mocht je liever voor een andere Japanner gaan, dan vinden wij de Mazda RX-8 ook een hele goede kandidaat. Door de wankelmotor is het mogelijk om ‘m door te trekken tot 8.000 toeren per minuut. Ook toffe feature is de suicide doors achter. Voor zo’n 5.000 euro heb je al een mooi exemplaar.

Betaalbare sportwagens

3. Peugeot RCZ

Peugeot heeft in het verleden al best wel lekkere sportwagens gemaakt (denk aan de 360cc), maar de mooiste uit het recente verleden is de RCZ. Beroemd geworden dankzij het bobbeldak, dat niet alleen het design ten goede kwam, maar ook op het gebied van aerodynamica z’n voordelen had. Doe ons maar degene met de benzinemotor met 200 pk!

Betaalbare sportwagens

4. Toyota GT 86

De Toyota GT 86 staat ook wel bekend als de Subara BRZ met een ander frontje, want in wezen zijn dit twee exact dezelfde auto’s. Wel een volbloed sportwagen, want met een gewicht van zo’n 1.100 kilo en een vermogen van 200 pk kun je nagaan dat je hier aardig mee kunt scheuren. Net als de Mazda, kun je deze ook tot ver in de hoge toerentallen janken. Lekkâh!

Betaalbare sportwagens

5. Porsche Cayman

Stukkie duurder dan de rest, maar zeker tweedehands wel een haalbare kaart. Is tussen de Boxter en de 911 gepositioneerd en daarmee hebben ze een goede zet gedaan, want met de middenmotor rijdt dit echt voortreffelijk. In tegenstelling tot de Boxter ziet ‘ie er ook ook gewoon echt goed uit. Voor een kleine 30k kun je echt wel een mooi exemplaartje vinden. Ons maak je gelukkig met een zwarte editie met felrode remblokken. Motor met 380 pk erin en op naar Zuid-Frankrijk!

Reageer op artikel:
5 betaalbare sportwagens waarmee je de grijze massa ontstijgt
Sluiten