3 tips ter voorbereiding op een wereldreis

Redactie 16 Sep 2019 Entertainment

Een wereldreis staat bij veel mensen hoog op hun bucket-list. Maar een wereldreis kost een heleboel voorbereiding want je kunt niet zo maar voor een lange tijd weg. We hebben een aantal tips opgesteld voor een goede voorbereiding op een lange wereldreis.

Met wie ga je?

Dit is een erg belangrijke vraag, want een wereldreis kan makkelijk een aantal maanden duren. Wanneer je na een maand elkaar al zat bent  wordt het een lange reis. Als je hebt besloten dat je samen met iemand een wereldreis wilt maken, is het een tweede om überhaupt iemand te vinden die dat ook wilt. Het is namelijk geen kleine beslissing. Het kost veel tijd en geld. Vraag eerst in je vriendengroep wie graag mee zou willen. Zorg ervoor dat je alleen gaat met een vriend waar je een goed gevoel bij hebt.

Het gebeurt ook vaak dat je een reisbuddy vindt tijdens het reizen, dit kan jou ook overkomen. Wees niet bang! Spreek gewoon mensen aan en begin een gesprek. Je kan altijd praten over de reis zoals: “Waar gaan jullie heen?” en “Waar gaan jullie nog naar toe?”. Wellicht krijgen jullie een klik en hebben jullie dezelfde reisplannen. Ook in bijvoorbeeld hostels ontmoet je andere reizigers.

Geld sparen voor een wereldreis

Een wereldreis kost veel geld. Het is dan ook belangrijk dat je er voor zorgt dat je met genoeg geld op zak vertrekt. Grote kans dat je er een lange tijd voor moet sparen. De kosten van een wereldreis zijn ook afhankelijk van de plekken waar je heen gaat. Sommige landen zijn eenmaal duurder dan de andere. Wanneer je ongeveer een jaar lang op wereldreis gaat en je doet zuinig met je geld, kunnen de kosten tussen de 15.000 en 25.000 euro uitvallen. Wanneer je meer excursies doet en luxere verblijfplaatsen bezoekt gaan de kosten natuurlijk ook omhoog.

Laat het goed achter

Het is erg belangrijk dat je het in Nederland goed achterlaat wanneer je voor een lange tijd op reis gaat. Als je ongeveer een jaar lang op wereldreis gaat is het de voordeligste keuze dat je je huis opzegt en je uitschrijft bij de gemeente. In sommige gevallen kan dit niet, bijvoorbeeld als je een bedrijf op je naam hebt of als het je te veel gedoe is. Dan zou je je ook kunnen inschrijven bij iemand anders zoals  bij je ouders of vrienden. Je zou je hele inboedel kunnen bewaren in een gehuurde opslagruimte. Veel bedrijven zoals boxie24 verhuren opslagruimtes zoals een opslagruimte in Amsterdam. Hier zou je al je spullen voor een lange tijd bewaakt kunnen bewaren.

Reageer op artikel:
3 tips ter voorbereiding op een wereldreis
Sluiten