3 redenen waarom goede motorkleding essentieel is

Het motorseizoen is na een winterslaap aan het ontwaken en afgelopen weekend zagen we al de nodige tweewielers weer op het asfalt verschijnen. Heerlijk vooruitzicht, maar doet ons ook weer denken aan het belang van goede materiaal. Wij geven je drie essentiële redenen waarom je goede motorkleding moet dragen.

1. Veiligheid
Een inkoppertje, maar allereerst is het natuurlijk voor de veiligheid van belang. In Thailand zie je ze met ontbloot bovenlijf, een zwembroek en slippertjes op hun Yamaha R1 crossen, maar daar kan geen huidtransplantatie tegenop. Wist je dat het minimaal 4 seconden duurt voordat je tot stilstand komt wanneer je onderuit gaat met 80 km/u? Beter trek je een goed pak aan makker.

2. Je lichaam kan niet tegen een stootje
Mocht van je motor vallen, dan zijn er twee dingen van belang: het opvangen van de wrijving met de ondergrond en het opvangen van de impact. Je gaat sowieso glijden en dan moet je lichaam dealen met de weerstand, hitte en wrijving die daarmee gepaard gaat.

3. Het weer
Het wil nog wel eens gebeuren dat er wat regendruppels naar beneden komen. Als jouw motorkleding vervolgens over je motor heenschuiven omdat het glad is, of hand glijdt van het stuur, dan kan dit nog wel eens gevaarlijke situaties opleveren. Denk er dus aan dat je kleding warm en waterdicht is. Mocht je nog tips zoeken, dan kun je motorbroeken kopen bij BikerOutfit.nl. Kies wat moois uit ouwe motormuis!

Reageer op artikel:
3 redenen waarom goede motorkleding essentieel is
Sluiten