25 foto’s die bewijzen dat je naar de Verenigde Arabische Emiraten moet

Het is een hele mond vol en ook een behoorlijk eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Het is wel een vereiste om een zonneaanbidder te zijn, want ons Europese wisselvallige klimaat ga je daar niet tegenkomen. Dus voor iedereen die wel tegen een hittegolfje kan, hier wat picca’s die bewijzen dat je naar de Verenigde Arabische Emiraten af moet reizen.

Verenigde Arabische Emiraten

We weten dat er politiek gezien een hoop te zeggen valt over dit land, maar daar gaan we nu even niet op in. Het land zelf is namelijk echt prachtig en heeft ook zat mooie dingen die het waard zijn even benoemd te worden. Het zonovergoten landje ligt in het Midden-Oosten, begrensd door Saoedi-Arabië en Oman. Het bestaat uit zeven verschillende emiraten; Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Hoofdstad is Abu Dhabi met 3,23 miljoen inwoners, maar Dubai is misschien wel de bekendste en zeker ook de grootste stad met 3,32 miljoen inwoners. In totaal hebben de VAE bijna 10 miljoen inwoners, wat echt belachelijk veel is als je nagaat dat ze pas in 1971 volledig onafhankelijk werden van Groot-Brittanië. Voordeel daarvan is wel dat ze naast hun eerste taal Arabisch ook zeer goed Engels spreken.

Zandbak

Hoewel de emiraten eerst nog echt een grote zandbak waren, zijn ze sinds de jaren negentig in bijzonder hoog tempo gemoderniseerd. De woestijnvlaktes maakten (grotendeels) plaats voor enorme metropolen met hoge wolkenkrabbers en luxe bebouwing op elke vrije vierkante meter. Aangezien de Islam de staatsgodsdienst is in het land, zijn er ook veel religieuze bouwwerken te vinden in die typerende Arabische bouwstijl met puntbogen en een hoop decoraties. Ook zijn er enkele regels waar jij, maar vooral je vriendin, even goed naar moet kijken voordat je besloot die kant op te gaan. Ook is het drinken van een biertje niet vanzelfsprekend. Voor toeristen is het wel makkelijker om bijvoorbeeld in een hotel, club of restaurant lekker te pilsen, maar alcohol wordt niet verkocht in winkels en supermarkten. Daar komt als het goed is wel verandering in, maar we willen je niet blij maken met een dooie mus en daarom zeggen we het er toch maar even bij. Toch kun je je in het land ook prima op andere manieren vermaken. Bijvoorbeeld in de azuurblauwe baaien, grote zwembaden, mega pretparken, sandboarden in de woestijn of op de rug van een kameel door de zandvlaktes struinen.

25 Foto’s die bewijzen dat je…

Reageer op artikel:
25 foto’s die bewijzen dat je naar de Verenigde Arabische Emiraten moet
Sluiten