Dit zijn de 24 mooiste foto’s van APP Magazine #26 Shapes

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Dat fotografie een vorm van kunst is, bewezen getalenteerde fotografen van over de hele wereld maar weer. Het All About Photo Magazine onthulde de namen van de plaatjesmakers die APP Magazine #26 Shapes hebben gewonnen. Wij hebben deze gave foto’s op een rijtje gezet.

De absolute winnaar van deze editie is Mike Baker uit de Verenigde Staten geworden. Hij won de prijs met S-Curve. Alle andere werken van de getalenteerde fotografen zullen te zien zijn in de All About Photo Winners Gallery. Ook worden de foto’s gepubliceerd in de gedrukte versie van het APP Magazine #26 Shapes.

APP Magazine #26 Shapes

De Amerikaan Mike Baker ging er met de prijs vandoor en hij won 500 euro. De foto is genomen in het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Chicago en lijkt op een S-Curve. Vandaar de titel.

‘‘Trappen hebben zoveel persoonlijkheid. Geen enkele trap is hetzelfde. Als je goed kijkt, kun je verschillende compositie elementen waarnemen en vastleggen, zoals lijnen, vormen, ronden en herhalingen’’, zei Baker over zijn kunstwerk.

APP Magazine #26 Shapes
Mike Baker – S-Curve Foto: AAP Magazine

Maura Allen

Op de tweede plaats staat de Amerikaanse Maura Allen met haar kunstwerk View from the Ranch. Ze kreeg 300 euro van het magazine.

‘‘Het is gemakkelijk om je te laten verleiden door het wonder van het westen. Het landschap, de rennende paarden en de opwinding bij een rodeo. Het is wanneer we vertragen dat de vormen en patronen van de plaats zich openstellen’’, vertelt Allen over haar afbeelding.

APP Magazine #26 Shapes
Maura Allen – View from the Ranch Foto: AAP Magazine

Guillermo Espinosa

Op de derde plaats is de Duitser Guillermo Espinosa geëindigd. Hij ontving 200 euro. Het plaatje was een lucky shot dat werd geschoten na uren lopen in de buitenwijken van Berlijn.

‘‘Ik zag een vrachtwagen over het zebrapad rijden. De kleur van de wagen paste perfect bij de verkeerslichten en de wielen kwamen overeen met het stoplicht. Alles klopte op dat moment en ik besloot meteen mijn camera te pakken.’’

APP Magazine #26 Shapes
Guillermo Espinosa – Untitled Foto: AAP Magazine

Overige fotografen

Hieronder zijn de overige foto’s van APP Magazine #26 Shapes te zien.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 24 mooiste foto’s van APP Magazine #26 Shapes
Sluiten