In 2020 komt er hoe dan ook een Formule 1 Grand Prix in Nederland

redactie 27 nov 2018 Entertainment

Het Formule One Management houdt een plekje vrij op de Formule 1-kalender van 2020. In eerste instantie gaan ze ervan uit dat de race op Zandvoort gereden gaat worden. Mocht dat om financiële redenen niet lukken, dan zal het circuit in Assen als back-up fungeren. Er zal dus hoe dan ook in Nederland geracet gaan worden.

Dit melden verschillende media. Wie dit geweldige nieuws de wereld in heeft geholpen is niet bekend. Toch lijkt het er nu dan echt op dat de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer naar ons kikkerlandje komt. Daarbij blijft er hoop voor Zandvoortfanaten én Drentenaren. Al gaat Max’ voorkeur uit naar Zandvoort.

Nieuwe teamgenoot

Afgelopen weekend werd de laatste Formule 1-race van dit seizoen gereden in Abu Dhabi. Max schreef onverwachts nog even een derde plaats op zijn naam, waarna hij als vierde in het kampioenschap eindigde. Het is nu nog zo’n honderd dagen afkicken voordat het Formule 1-seizoen van 2019 van start gaat. Vanaf dat moment zullen Max en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly een nieuwe Honda-motor achterin hebben liggen. De immer lachende Daniel Ricciardo zal het moeten blijven doen met de wispelturige Renault-motor. Hij zal namelijk vanaf 2019 samen met Nico Hulkenberg voor het fabrieksteam van Renault rijden.

Voorlopige racekalender 2020

In maart 2019, wanneer ook de eerste race van het nieuwe seizoen gereden zal worden, wordt ook de voorlopige kalender van 2020 bekend gemaakt. Naast nieuwe circuits zoals het stratencircuit van Miami en een race door de Vietnamese hoofdstad Hanoi zal daar dus ook ergens een plekje vrij worden gemaakt voor een van onze Nederlandse racebanen. Kunnen we Max eindelijk in eigen land zien schitteren wanneer ‘ie buitenom gaat bij Hamilton. Wil je hem nu al zien schitteren? Check dan onze aflevering van ‘De Favorieten Van’ waarin Max te gast was.

Reageer op artikel:
In 2020 komt er hoe dan ook een Formule 1 Grand Prix in Nederland
Sluiten