Max Verstappen kiest voor Zandvoort

Redactie 13 nov 2018 Entertainment

Hij had zich tot nu toe nog echt niet uitgesproken over Formule 1 Grand Prix op Nederlandse bodem, maar als het aan Max Verstappen ligt dan wordt een Nederlandse Formule 1 Grand Prix op Zandvoort georganiseerd.

Dat zei de snelste man van Nederland vandaag tegen ons in hoogsteigen persoon, toen we hem konden spreken bij de introductie van het door hem ontworpen nieuwe Tag Heuer horloge. Op de vraag wat zijn favoriete Nederlandse circuit is, antwoord hij gedecideerd: “Ik zou gaan voor Zandvoort. Dat is meer voor raceauto’s. De motorcoureurs zouden altijd Assen zeggen.”

Assen

Inmiddels lijkt er een hevige strijd losgebarsten tussen Assen en Zandvoort wie een Formule 1 Grand Prix in Nederland mag organiseren. Lange tijd leken de beste papieren voor Assen, waarbij de FIA het circuit al heeft beoordeeld als geschikt. In januari zullen zij opnieuw terugkeren in Assen voor een vervolgonderzoek. Circuitvoorzitter Arjan Bos: “Facilitair gezien is het TT-circuit al bijna 100 procent klaar voor de Formule 1. Het hangt van de technische aspecten af.”

Zandvoort

In de tussentijd heeft ook Zandvoort zich gemeld als kandidaat om een Formule 1 Grand Prix in Nederland te organiseren. Begin november meldde De Telegraaf dat Formula One Management Limited, de eigenaar van de Formule 1, het Circuit van Zandvoort een concreet aanbod had gedaan om in 2020 weer een Grand Prix op Nederlandse bodem te organiseren. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1985. Prins Bernard van Oranje, eigenaar van Circuit Zandvoort zei daarover: “Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix.”

Zandvoort zou dan nog wel een fee van 20 miljoen euro op tafel moeten leggen. De totale kosten van de organisatie van een F1 Grand Prix worden geschat op zo’n 30 of 40 miljoen euro. Waar (en of) de Nederlandse Grand Prix uiteindelijk ook gehouden wordt, de voorkeur van Max is in elk geval bekend.

Morgen kun je ons hele interview met Max Verstappen checken via ons YouTube-kanaal (abonneer je effe).

Reageer op artikel:
Max Verstappen kiest voor Zandvoort
Sluiten