In deze indrukwekkende foto van 195 gigapixel kun je de allerkleinste details zien

redactie 24 dec 2018 Entertainment

Het Chinese bedrijf Bigpixel Technology Corporation heeft een kiekje geschoten. Nou denk jij waarschijnlijk: ‘Oké leuk jongens, veel plezier ermee.’ Maar het gaat in deze om de grootte van de foto. Deze foto is maar liefst 195 gigapixel. Probeer daar maar eens overheen te komen met je smartphone.

Doordat de foto met een enorme resolutie is geschoten, kun je tot in de allerkleinste details inzoomen. De 360 graden foto is genomen in het pittoreske Shanghai. De ideale locatie, want er is genoeg te zien daarom. Eerder zagen we iets soortgelijks al bij een advertentie van Bentley.

Alle details

Mocht je nog een nieuwe hobby zoeken, check de levensgrote zoekplaat hier. Je kan zover inzoomen dat je zelfs de emoties van de people kan aflezen. Heel bizar. Dit is wellicht wel dé toekomst van de fotografie. Hoewel we wel vermoeden dat zo’n foto behoorlijk wat geheugen in beslag zal nemen. De foto is 195 gigapixel.  Dat is zeker veel als je je bedenkt dat 1 megapixel uit 1 miljoen pixels bestaat. Ook wij krijgen hier koppijn van.

2000 keer nauwkeuriger

Het bedrijf Bigpixel Technology Corporation claimt dat deze foto 2000 keer nauwkeuriger is dan een gewone foto die met een goede camera is gemaakt. Het is overigens niet de allergrootste foto ter wereld. Maar plek twee is natuurlijk ook niet verkeerd, het is wel het grootste kiekje uit het continent Azië.

Froot

Reageer op artikel:
In deze indrukwekkende foto van 195 gigapixel kun je de allerkleinste details zien
Sluiten