15 miljoen per aflevering voor nieuwe seizoen Game of Thrones

Redactie 29 Sep 2017 Entertainment

Je zou in eerste instantie verwachten dat de producers van Game of Thrones geld wilden besparen in seizoen 7 door te korten in het aantal afleveringen. Niks blijkt minder waar, voor seizoen 8 zal er namelijk een budget zijn voor maar liefst 15 miljoen dollar per aflevering. Holy shit.

Om maar even te illustreren, de hit serie Stranger Things kostte maar een “schamele” 6 miljoen per aflevering. Een aardig verschil dus.
Zoals je wel kunt begrijpen, zullen de producers van Game of Thrones absoluut niet inhouden als het gaat om explosieve gevechten en immense slagvelden.

De finale van seizoen 7 warmde hier al enorm lekker voor op door huiveringwekkende beelden te laten zien van the army of the dead, inclusief zombie-draak. Het zal dus ongekend hard tegen hard worden, de levenden vs. de doden.

Game of Thrones meldt niet alleen het nieuwe prijskaartje van de serie, ook vertellen ze wie de zes laatste aflevering zal regisseren.
Vier directors zullen het lot bepalen van onze favoriete fantasy-serie. Migue Sapochnik, die de indrukwekkende battles Hardhome en Battle of the Bastards heeft geregisseerd, en dus de kunstenaar zal zijn van de komende veldslagen. David Nutter, die verantwoordelijk is voor Rains of Castamere (iedereen herinnert zich the Red Wedding nog wel). En de grand finale zal in handen zijn van co-makers David Benioff en DB Weiss.

Dit nieuws maakt het alleen maar nóg erger dat we tot eind 2018 moeten wachten. Ach, we hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.

High Snobiety

Reageer op artikel:
15 miljoen per aflevering voor nieuwe seizoen Game of Thrones
Sluiten