10 random feitjes over de Fast & Furious filmsaga

Helaas moeten we nog even wachten tot we op het grote doek kunnen genieten van de negende film in de Fast & Furious reeks, maar het belooft wederom een toppertje te worden. Omdat we Toretto en zijn familie dus nog even moeten missen, zetten we 10 random feitjes voor je op een rijtje.

Vin Diesel, die dus Dominic Toretto speelt, heeft laten weten dat hij vaker onderwater stunts wil gaan uitvoeren in de films. We zagen natuurlijk in deel 8 al een gave achtervolging met een kernonderzeeër en in film 9 verplaatst de actie zich waarschijnlijk ook richting de ruimte. Toch wil Vin meer grootschalige onderwaterscenes gaan filmen, met snelle duikboten, die vervolgens weer opgeblazen of vernietigd worden. Dit is echter een duur grapje, waardoor studio’s daar over het algemeen niet erg happig op zijn. Al zal dat voor de milardenfranchise niet zo’n groot probleem zijn.

1. Racer X

Het begon allemaal in 1998 met een artikel in het magazine Vibe over straatraces in de New Yorkse wijk Queens. Dit artikel, met de kop ‘Racer X’, vertelt het verhaal van de Dominicaanse straatracer Rafael Estevez. Regisseur Rob Cohen raakte gefascineerd, verdiepte zich in de sport en maakte er in 2001 een film van: The Fast and the Furious. De rest is geschiedenis.

2. Vin Diesel afwezig

Er werd hem 25 miljoen dollar geboden, maar Vin Diesel weigerde mee te werken aan deel twee uit 2003. Hij was simpelweg niet tevreden met het script van 2 Fast 2 Furious. Zijn personage Dom werd bewerkt tot een nieuw karakter: Roman Pearce, gespeeld door Tyrese Gibson. Het is de enige film in de reeks die het zonder Diesel moet stellen. Roman blijft gelukkig daarna wel een terugkerend karakter in de films, want wat zouden we toch zonder deze lompe lolbroek moeten?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #F9 (@thefastsaga)

3. Drift King

Driften is een kunstje waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende, zijdelingse beweging dwars door een bocht stuurt. Daar draait het allemaal om in The Fast and the Furious: Tokyo Drift uit 2006. De Drift King wordt gespeeld door acteur Brian Tee. Maar de échte D.K. is de Japanse racelegende Keiichi Tsuchiya. Die speelt ook een rolletje. Hij is die visser die Sean de fijne kneepjes van het driften probeert bij te brengen.

4. Short movies

Er werden naast de films ook twee F&F kortfilms geproduceerd. De eerste heet “Turbocharged Prelude”, heeft Paul Walker in de hoofdrol en speelt zich af tussen de eerste en de tweede film. De tweede, “Los Bandoleros” geregisseerd door Vin Diesel, geeft meer inzicht over de personages en vormt een aanloop naar de vierde blockbuster uit de reeks. Ook is er in 2019 een spin-off uitgebracht onder de naam ‘Fast & Furious: Hobbs & Shaw’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #F9 (@thefastsaga)

5. Dochter Vin Diesel

In 2013 kwam hoofdrolspeler Paul Walker om het leven na een crash met een Porsche Carrera GT. Op dat moment zat hij volop in de opnames van het zevende deel ‘Furious 7’. Volgens Vin Diesel was het vervolg van de opnames een ware nachtmerrie. “Ik kon niet stoppen met huilen op de set en moest de opnames voortdurend onderbreken”, zei hij daar later over. Toen Vin Diesel in 2015 een dochter kreeg, noemde hij haar Pauline, naar zijn grote vriend Paul.

6. Mia had geen rijbewijs

De Panamese Jordana Brewster (38) speelt al vanaf het eerste deel het jongere zusje van Dominic Toretto, de rol van Vin Diesel. De stoere chick had tijdens de opnames van het eerste deel nog geen rijbewijs en moest toch al in de snelste bolides rondscheuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #F9 (@thefastsaga)

7. Ja Rule vs. Ludacris

Toen het eerste deel uitkwam in 2001 speelde de populaire rapper Ja Rule de rol van de komische Edwin, een van de straatracers. Ook voor het vervolg werd hij gevraagd, maar hij had er geen zin in. Hij legde het bod van 500.000$ naast zich neer en zijn rol werd overgenomen door een andere rapper, Ludacris, die de geldpot wel opraapte. Van Ja Rule hoorden we achteraf nog erg weinig, op dat mega dramatische Fyre Festival wat uitliep op een complete flop na dan. echt

8. Auto kerkhof

Met een budget van 250 miljoen dollar was er heel wat mogelijk in het laatste deel ‘The Fate and the Furious’. Zo werden er tussen de 300 en 400 auto’s aangekocht. Daarvan gingen er ongeveer 230 naar het autokerkhof. Niet heel verbazingwekkend als we al die explosies en stunts zien. Het kost gemiddeld 70.000$ om een doorsnee auto op te pimpen naar een ‘Fast & Furirous’-exemplaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #F9 (@thefastsaga)

9. Deel 6

Fast & Furious 6 uit 2013 zit ramvol met actie. Dat komt doordat deze film oorspronkelijk uit twee delen zou bestaan. Het eerste zou The Fast heten en eindigen met de scène waarin de vrienden het moeten opnemen tegen een tank. En die bizarre vliegtuiggscène zou het einde zijn van deel twee, getiteld The Furious . Omdat het verhaal uiteindelijk kon worden teruggebracht naar één film, moest alle spektakel in 130 minuten worden gepropt.

10. The Rock

Het idee om Dwayne ‘the Rock’ Johnson te casten voor Fast Five uit 2011 komt uit de koker van een fan. Acteur Vin Diesel had een oproep gedaan op zijn Facebook-pagina, met de vraag om ideeën aan te leveren over het verloop van de vijfde film uit de reeks. Iemand kwam met de tip om een slechterikenrol voor Johnson te schrijven, waarop de makers vroegen of hij interesse had. We weten allemaal hoe dat afliep.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #F9 (@thefastsaga)

Reageer op artikel:
10 random feitjes over de Fast & Furious filmsaga
Sluiten