10 dingen die je kunt doen van het bizarre transfergeld van Neymar

Redactie 10 Aug 2017 Entertainment

De transferzomer van 2017 gaat de geschiedenis boeken in dankzij de overstap van Neymar. Hij verruilt FC Barcelona deze zomer voor Paris Saint-Germain en gaat ruim 45 miljoen euro per jaar verdienen in de Franse hoofdstad.

In totaal is er ongeveer 263 miljoen euro uitgegeven bij de transfer wat uiteindelijk oploopt tot zo’n 450 miljoen euro in totaal. Een bedrag waar we ons niks bij voor kunnen stellen. Om te zorgen dat we een beeld hebben van wat je met zo’n bedrag nog meer kan doen dan alleen een Braziliaans wonderkind contracteren, sommen we hier wat opties op.

Dikste villa’s VS
Voor een kleine 300 miljoen euro, koop je het dikke Bruce Makowsky’s Bel-Air Spec House. Voor die prijs krijg je 38.000 vierkante meter, twaalf slaapkamers, 21 badkamers, zes bars, drie keukens, een thuisbioscoop voor veertig man, bowlingbaan, infinity pool en een wagenpark dat alleen al ruim 25 miljoen waard is. Daarnaast houd je nog genoeg doekoe’s over om je huis bruut in te richten.

Je kunt ook gewoon nóg een gruwelijke villa kopen. Voor zo’n 170 miljoen ben je de trotste eigenaar van The Manor in Holmby Hills, Los Angeles. Met haar 56.500 vierkante meters, veertien slaapkamers, 27 badkamers, een tennisbaan, grote vijver, citroengaard en zwembad is dit prima geschikt als vakantie optrekje.

Vloot Boeing 737
Waarom zou je dit doen? Gewoon omdat het kan en het best tof is om hiermee met je vrienden te racen. Met een stack van 70 miljoen sleep jij deze kist in de wacht. Het is wellicht milieutechnisch en economisch gezien niet de slimste zet, aangezien deze vliegtuigen een shit load aan kerosine verbruiken.

Boek Kanye West het hele jaar
Zijn The Life of Pablo tour in 2016, kost ongeveer 30 miljoen euro. Dan hebben we het in totaal over 26 shows. Als klap op de vuurpijl staat hij zes nachten achter elkaar in The Forum in Inglewood, wat hem in totaal een slordige 7 miljoen oplevert. Alles bij elkaar verdient hij per avond dus ruim 1 miljoen euro. Dat betekent dat jij hem 406 dagen lang, elke avond kan laten optreden.

Game of Thrones
Je zou er een hoop fans een plezier mee doen, want met de money dat gemoeid is met het contract van Neymar kun je nog vijf seizoenen van Game of Thrones produceren. Een seizoen van de populaire serie kost je ruim 85 miljoen euro.

9263 Supreme x Louis Vuitton koffers
Ja, je leest het goed. Voor de prijs koop je bijna 10k aan deze designerkoffers op. Die dingen kosten je 50.000 euro per stuk.

Vaccineer miljoenen kinderen
Dit is moreel eigenlijk de nummer 1 van deze lijst. Met deze belachelijke hoeveelheid miljoenen voor iemand die tegen een bal aan trapt en er achteraan rent, kun je ook kinderen inenten tegen twaalf ziektes. Voor 32 dollar zorg je er al voor dat een kind bijvoorbeeld geen rodehond, mazelen of pneumococcus ziekte krijgt. Zo red je wellicht 13.894.736 kinderen.

FHM-Maan Neymar

Maan
In totaal heeft de maan 9.383.748.198 hectare aan grond. We weten niet wie dit precies aanbiedt, maar naar het schijnt heb je voor 25 miljoen een hectare grond op het hemellichaam. Besef even dat je dan echt gelijk hebt als je beweert het beste uitzicht ooit te hebben.

Aandeel Hyperloop
Het ambitieuze project van Elon Musk kost in totaal 5 miljard, dus zijn alle donaties welkom. Met de doekoe’s van de transfer van Neymar, own je ongeveer tien procent van het totale project. Dat doet het vast goed op verjaardagen.

Custom diamond #StoneIsland piece commissioned by @champagnepapi via @benballer for #TheBoyMeetsWorldTour #IFANDCO

A post shared by IF & Co. (@ifandco) on

Drake’s Stone Island ketting
Weer zoiets waarbij je denkt: ‘Wat moet ik hiermee?’ Tja, weten wij ook niet maar feit blijft dat je 5.280 van deze sieraden op de kop tikt. Voor dat geld krijg je er waarschijnlijk een nek hernia bij, aangezien je 880 gram aan goud met groene, kanarie gele en zwarte diamanten draagt.  Zo’n schijf gewicht aan je nek kost zo’n 85K.

FHM-Jacht Neymar

Jacht
Dit is het derde duurste jacht van de wereld en het speeltje van miljardair Andrey Melnichenko. Voor 375 miljoen chill je ‘m op deze zieke schuit. Je kunt hier prima wonen want je krijgt 762 vierkante meter aan master suites, zes suites voor gasten, een helipad, drie zwembaden en een disco aan boord.

Bron: Highsnobiety.

Reageer op artikel:
10 dingen die je kunt doen van het bizarre transfergeld van Neymar
Sluiten