1.000 pk-sterke “Excorsist” Camaro stuurt de Dodge Demon rechtstreeks terug naar de hel

Redactie 6 apr 2017 Machines

Hennessey Performance, een tunebedrijf dat de dikste sportauto’s nog dikker maakt, is aan de slag gegaan met een 2017 Chevrolet Camaro ZL1 en er is een hele brute 1.000PK sterke hot rod uitgekomen. Een perfecte reactie op de langverwachte Dodge Demon zou je kunnen zeggen want de Exorcist Chevrolet Camaro knalt de Dodge zo weer terug naar de hel.

The-Exorcist-Hennessey (6)

De Exorcist zal in Texas bij de Houston Auto Show tegelijkertijd haar publieke debuut maken als de Demon, die geïntroduceerd wordt tijdens de New York International Auto Show.

The-Exorcist-Hennessey (20)

Het Hennessey team startte met de 2017 Camaro ZL1 en voegde hier rustig de Exorcist-upgrade aan toe van $55.000 USD. Dit houdt onder andere in: een grotere, higher flowing supercharger en intercooler, ported factory cylinder heads, een high-flow luchtinlaatsysteem en een aangepast motormanagementsysteem.

Dit racemonster bezit over 1350 nm aan koppel en knalt van 0-100 in onder drie seconden. Volgens oprichter John Hennessey is deze auto even geschikt op de dragstrip als op de normale weg. Heerlijk.

The-Exorcist-Hennessey (3)

Hennessey Performance is van plan maar 100 Exorcists in elkaar te flansen dus als je nog wat Dodge Demons moet uitdrijven zou ik me maar snel inschrijven.

Maxim

Reageer op artikel:
1.000 pk-sterke “Excorsist” Camaro stuurt de Dodge Demon rechtstreeks terug naar de hel
Sluiten