15 jaar later voert zoon van Steve Irwin dezelfde krokodil als zijn pa

redactie 4 Jul 2019 Entertainment

De zoon van Steve Irwin doet er alles aan om ervoor te zorgen dat wij zijn vader niet vergeten. Robert Irwin treedt in de voetsporen van zijn pa door op exact dezelfde locatie, ook exact dezelfde krokodil te voeren als zijn pa. Hierdoor creert hij hetzelfde plaatje als die van de enige echte Crocodile Hunter.

Robert is pas vijftien jaar oud maar heeft al meerdere tv optredens achter zijn naam staan als dierenexpert, daarnaast houdt hij zich bezig met het in stand houden van bepaalde natuurgebieden. Nu deelt hij dus een foto waarbij hij krokodil Murray voert, net als zijn overleden vader vijftien jaar geleden deed. “Dad and me feeding Murray… same place, same croc – two photos 15 years apart”, zet hij er als caption bij.

Steve Irwin

De Australische Steve Irwin was waarschijnlijk één van de meest bekende dierenkenners ooit, Freek Vonk is er niks bij. Hoewel ze best een beetje op elkaar lijken, net als Freek was Steve overenthousiast over zijn werk. Bijna krankzinnig. We kunnen ons ook voorstellen dat dat komt door de adrenaline wanneer je oog in oog staat met een wild dier.

In 2006 ging het helaas mis met Steve. Doordat hij door het slechte weer niet de gewenste opnames kon maken voor zijn documentaire The Oceans Deadliest, besloot hij opnames te maken van pijlstaartroggen voor het programma van zijn dochter. Hierbij werd hij door een giftige pijlstaartrog in zijn borststreek gestoken, waarschijnlijk direct in zijn hart, waardoor hij kwam te overlijden.

Legacy

Onder andere zijn zoon is hard aan het werk om de legacy van Steve Irwin levend te houden, vooral om ervoor te zorgen dat we wat meer van de natuur houden en er wat beter mee omgaan. Volgens hem kan dat al door hele kleine aanpassingen: “You don’t have to dedicate your entire life to make really positive change, so if you’ve got time, you can do little things – recycle, turn off the lights when you leave a room, turn off the tap when you brush your teeth, that sort of thing really helps,”

View this post on Instagram

Dad and me feeding Murray… same place, same croc – two photos 15 years apart ❤️?

A post shared by Robert Irwin (@robertirwinphotography) on

Reageer op artikel:
15 jaar later voert zoon van Steve Irwin dezelfde krokodil als zijn pa
Sluiten