Zo vaak per week moet jij je nieuwe vlam zien volgens experts

We kennen het allemaal wel, je hebt het sinds kort weer heel gezellig met iemand en je gaat hier ook helemaal in op. Het liefst zie jij je nieuwe vlam natuurlijk elke dag, maar experts raden dat sterk af. Het werkt volgens hen namelijk helemaal niet in je voordeel om iedere dag met je nieuwe liefde te zijn. Maar hoe vaak dan wel? 

Verschillende deskundigen hebben hun knappe koppen hierover gekraakt en of je er nu in wilt geloven of niet, hun antwoord ligt een stuk lager dan menig stel wil horen.

Hoe vaak moet je nieuwe vlam zien?

Volgens relatiedeskundige Jennifer Silverstein is het voor beginnende koppels de truc om elkaar één keer per week te zien. Dat klinkt weinig, maar door de zogenoemde een-keer-per-week-regel zorg jij ervoor dat jouw relatie sterk en spannend blijft. Volgens onze Jennifer kan je je prille relatie namelijk onbewust saboteren door elkaar meerdere keren per week te zien.

Ook psycholoog Seth Meyers zweert bij de regel. Hij beweert dat het voor mensen die in de eerste maand van hun relatie zitten, belangrijk is om elkaar maximaal een keer per week te zien. Waarom? “Als je heel snel heel veel tijd met iemand spendeert die je net kent, dan creëer je een vals gevoel van intimiteit en verbondenheid”, stelt onze Seth. Ook zegt hij dat als je elkaar te vaak ziet, je met elkaar niet echt de diepte in gaat. Je neemt volgens de psycholoog dus minder goed de tijd om elkaar op een goede manier te leren kennen, als je bijna elke dag op elkaars lip zit.

Te vaak elkaar zien = vroeg uit elkaar

Verder wordt gesteld dat wanneer je elke dag op de stoep staat bij je nieuwe vlam, de kans groot is dat jullie relatie vroegtijdig strand. Die gevoelens van aantrekkingskracht en urgentie die je in het begin voelt, wilt niet per se zeggen dat je nieuwe relatie ook de juiste persoon voor je is. Hoewel het natuurlijk erg verleidelijk is om elkaar te vaak zien tijdens de dating- of beginfase van de relatie, het kan ook een recept zijn voor mislukking. Het is dus beter om elke week een datenight in te plannen met je geliefde. Zo leer je elkaar op een betere en diepgaandere manier kennen, en daar hebben jullie beiden uiteindelijk alleen maar profijt van.

Reageer op artikel:
Zo vaak per week moet jij je nieuwe vlam zien volgens experts
Sluiten